PAVLE PAVLOVIĆ/ DINO, ZIPA ĐALE!

Dok traje sapunica oko Ramba, prisjetimo se tolerancije koju je prije četiri godine pokazao premijer iz komšiluka


19.03.23, 18:12h

 

 

 

Dok traje ova sapunica oko Ramba i njegovog neprimjerenog pipkanja mlade crnogorske TV producentice, treba se sjetiti širine i tolerancije koju je prije četiri godine pokazao A.P. premijer iz komšiluka.


Pred TV kamerama, u živom programu, svjedočili smo vragolijama gospodina Junckera, bivšeg predsjednika Evropske komisije. Objektiv je zabilježio kako je čelnik EU s guštom, otpozadi, štipnuo premijera Plenkovića.


Kada se prvi čovjek Vlade Hrvatske iznenađeno i začuđeno okrenuo, dočekala ga je pusa kojom ga je počastio Juncker.

 

juncker-stipa-plenkovica-1

juncker-salje-pusu-plenkovicu

 

I, naravno, poslije svega premijer A.P. nije tužio "nasilnika štipadžiju" nadređenim tijelima za moral u EU.  Učinio je sve to, ili pretrpio, za dobrobit svoje domovine.


Zlobnici kažu da je od tada dobro krenulo za Hrvatsku u okvirima Evropske unije.


Zato se pitam kako bi, recimo, Dino Konaković, novoustanovljeni ministar vanjskih poslova BiH, reagovao da ga štipne neki čelnik EU. Da li bi i on sve to pretrpio za dobrobit Jedne nam jedine?


Inače, ministar Dino za sada se dobro iskazuje pred TV kamerama, kao, recimo, u posljednjoj emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2", voditelja Aleksandra Stankovića.


Što se tiče posjeta sjedištu EU u Briselu, ipak se ne može garantovati da Konaković neće proći kao Plenković. Mlad je, feš, a to možda izazove nekog od vragolastih lidera evropske politike.


Zato bh. ministar treba biti oprezan u znaku one sarajevske – Dino, zipa đale!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!