pavle pavlović/ KOKUZNA VREMENA PRLJAVE POLITIKE

Hej, Netflix, šta čekaš!? Politička sapunica u BiH dušu je dala za serije... Bojim se, bit ćemo sretni ako imamo puru na stolu!


01.02.23, 19:25h

                       

 

 

Hej, Netflix, šta čekaš!? 


Politička sapunica u BiH, regionu i gotovo cijeloj Evropi dušu je dala za nove uzbudljive TV serije. Milioni birača u mnogim zemljama su opet prevareni. Još jednom su sa još većim razočarenjem doznali da se niko od onih čija su imena zaokružili ne bori za državu, narod, populis.

 

Svi do jednog su brutalni gladijatori u krvavim bitkama za svoju fotelju, svoju poziciju. Gazeći sva ona predizborna obećanja, u stilu onog lopovskog, majke mi, ginemo za vas, za vaše bolje sutra.


Strah me i pomisliti na šta će sve ovo, što se oko nas danas kuha, izaći. To više ne razumiju ni u Briselu oko Ukrajine, Rusije, Evrope, a još manje ovi iz Osmorke, Šestorke, Trojke.

 

Kakvi nazivi, epiteti za trenutne, više nego krhke, političke grupacije! Kao da su strogi ilegalci iz Valterovog doba. Ustvari, jesu ilegalci u tom pljačkaškom pohodu na funkcije jer ni sami pripadnici tih osmorki, šestorki, trojki ne znaju ko će kome uvaliti. A, raju, sitnu boraniju, ko šiša.

 

Bojim se zato da je sve bliže ono što me već jednom, kao i većinu vas, ne samo iz BiH, stiglo - bićete sretni ako imate i puru na stolu. 


Sjećam se, u prvim mjesecima rata svi smo u kući pažljivo lizali kašike do posljednje mrvice solo pure. Nije to bilo kao sada. Malo putera, malo milerama, malo travničkog sira i kiselog mlijeka da pliva po tanjuru. Prije trideset godina u sarajevskim kokuznim danima jeli smo puru sa 0 kalorija, a ova današnja je bila za otpustiti kaiš.


Zato sam uživao svim čulima, duboko se nadajući da mi opet neće ponavljati - bićete sretni ako imate i puru na stolu.


Kako je krenulo i u domovini, dijaspori, cijelom svijetu bojim se povratka vremena kada mi se solo pura činila vrijednijom od današnjih sočnih midium pečenih bifteka.


Za svaki slučaj, porodičnu rezervnu logistiku, uz konzerve, snabdijeću i sa desetak kilograma kukuruzne purpur pure.

 

I nemojte reći da vas nisam na vrijeme upozorio da i vi pojačate svoju logistiku dok vas ovi politički zamorci-osmorci, šestorci, trojke i partije, što su još van grabežljive, degutantne igre u koju se pokušavaju panično ubaciti, nisu učinili još većim kokuzima nego što ste danas.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/mr)

                                                                         


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još