OTMIČARI UHVAĆENI NA PALAMA

Detalji otmice u Sarajevu: Enisa oteli zbog duga od 20.000 KM, strpali u auto i odveli notaru da im prepiše stan!

Hronika27.01.23, 19:11h

Detalji otmice u Sarajevu: Enisa oteli zbog duga od 20.000 KM, strpali u auto i odveli notaru da im prepiše stan!
Iako je ispred zatvora Rezakovića čekala nevjenčana supruga, otmičari su je pretekli i "strpali" ga u automobil

 

 

 

Enis Rezaković, zatvorenik koji je u četvrtak pušten na uvjetnu kaznu iz KPZ Sarajevo, otet je brzo nakon izlaska iz zatvora.


Kako Oslobođenje nezvanično saznaje, otele su ga četiri osobe i to zbog duga od 20.000 KM. Taj dug navodno datira iz vremena kad je Rezaković bio na slobodi.


Iako je ispred zatvora Rezakovića čekala nevjenčana supruga, otmičari su je pretekli i "strpali" ga u automobil te odvezli kod notara gdje su od njega zahtijevali da im prepiše stan.


Nije poznato da li je do prepisivanja nekretnine došlo, ali Rezakovića su otmičari nakon toga pustili i odvezli se na Pale, gdje su kasnije i uhapšeni uz saradnju KPZ Sarajevo, MUP-a KS-a i PU Istočno Sarajevo.


U međuvremenu, Rezaković ih je prijavio policiji za otmicu, a isto je, samo nešto ranije, učinila i njegova nevjenčana supruga. To su uradili u različitim policijskim stanicama.


Inače, Rezaković je, kako saznajemo, bio jedan od uznornijih zatvorenika u KPZ Sarajevo zbog čega je i pušten na uvjetnu kaznu.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još