Nove cijene grijanja u KS

Računica iz 'Toplana': Plin pojeftinio za 9, a grijanje za 6 posto, dok ćete za januar platiti...

Hronika26.01.23, 13:31h

Računica iz 'Toplana': Plin pojeftinio za 9, a grijanje za 6 posto, dok ćete za januar platiti...
Ovo umanjenje proisteklo je iz nedavne Odluke Vlade KS da se zbog iznadprosječnih temperatura zraka računi za mjesec januar umanje za devet posto, kao i današnje Vladine odluke o pojeftinjenju grijanja za šest posto za period januar-mart 2023. godine, zbog pada cijene plina

 

 

Januarski računi za centralno grijanje korisnicima usluga KJKP „Toplane“ ukupno će biti umanjeni za 15 posto, saopšteno je iz Press službe Vlade KS..

 

Ovo umanjenje proisteklo je iz nedavne Odluke Vlade KS da se zbog iznadprosječnih temperatura zraka računi za mjesec januar umanje za devet posto, kao i današnje Vladine odluke o pojeftinjenju grijanja za šest posto za period januar-mart 2023. godine, zbog pada cijene plina.

 

- Nakon Odluke o umanjenju cijene januarskog računa za devet posto, Vlada KS dala je danas saglasnost da se cijena centralnog grijanja korisnicima usluga KJKP 'Toplane' umanji za šest posto, sa primjenom od 01. januara do 31. marta 2023. godine. Odluka je donesena na prijedlog Neovisnog tijela za utvrđivanje validnosti kalkulacije i konačnog prijedloga visine cijene centralnog grijanja, a usljed sniženja veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva  u Federaciji BiH, koji kao osnovni energent koristi i preduzeće "Toplane - obrazložio je sekretar Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Kenan Vehabović.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još