VIDEO/ DRUGA STRANA

Nebojša Vukanović kakvog ne poznajemo: Od trgovca, profesora, novinara do političara... Majka pita - kad će se oženiti?!

Nedjeljni magazin21.01.23, 18:00h

Nebojša Vukanović kakvog ne poznajemo: Od trgovca, profesora, novinara do političara... Majka pita - kad će se oženiti?!
Ponosna sam na svoju djecu. Imam sina i kćerku, a što se tiče Neše, kako to izdrži, to se uvijek pitam. Voli svakom da pomogne, da čuje za narod - sa ponosom je kazala njegova majka, a govorila je i o Sarajevu i lijepim uspomenama koje nosi iz ovog grada

 

 


Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red u nešto drugačijem, opuštenijem izdanju za gledatelje N1 govorio je o dosadašnjim životnim izazovima, porodici i svemu sa čim se do danas susretao. Za N1 je govorila i njegova majka koja je otkrila kakav je Nebojša privatno kao sin i sada "glava kuće".


Na početku je Vukanović otkrio kako ga od dragosti zovu njegovi najbiži.


- Zovu me Nešo, Nebojša. Nekako univerzalan nadimak po kojem sam prepoznatljiv je Vukan - rekao je Vukanović.


Nebojšina majka


Za gledatelje N1 govorila je i Nebojšina majka koja je kazala da o njemu brinu svi najmiliji te da osim njega ima i kćerku.


- Ponosna sam na svoju djecu. Imam sina i kćerku, a što se tiče Neše, kako to izdrži, to se uvijek pitam. Voli svakom da pomogne, da čuje za narod - sa ponosom je kazala njegova majka.


Također, ona je govorila i o Sarajevu i lijepim uspomenama koje nosi iz ovog grada.


- Moja su oba brata studirala u Sarajevu i dolazila sam kod njih na Ilidžu, gdje sam imala tetku. Bilo je baš fino - kazala je i dodala da je i danas lijepo doći u Sarajevo.

 

majka-nebojse-vukanovica


Glavno pitanje je: Kada ćeš se ženiti?


Nebojšina majka želi da zna kada će se njen sin oženiti, a on za gledatelje N1 objašnjava da u njegovoj porodici postoji tradicija da se muškarci kasno ožene.


- Majka je imala 30, 31 a otac 46. To nam je tradicija. Svi se žene oko 40, a otac mi je bio rekorder. Brat od strica je govorio da će on oboriti rekord i jeste, i on se oženio u 47. godini - pojasnio je Vukanović.


Predavanje u školi


Za Vukanovića najdraži period je bio kada je predavao u školi, ali je, kako je pojasnio, bio onemogućen da radi u prosvjeti.


- Ja sam predavao u školi do 2010. godine i kada su mi dali otkaz, jer nisam bio podoban, dali su mi preko noći otkaz jer sam otkrio aferu u Bileći. Dva tri odjeljenja su pisala peticiju jer im je bilo žao što sam otišao - prisjetio se Vukanović.


Novinarstvo


Tokom studiranja Vukanović je imao prodavnicu uz stupendiju Vlade Crne Gore.


- Otvorio sam prodavnicu u Nikšiću, tu sam zaradio dosta para i nisam htio diplomirati jer je bila zarada kao dvije pofesorske plate - naveo je Vukanović i dodao da je onda doživio povredu.


Potom je došao u Trebinje i, kako se prisjetio, pocijepao diplomu jer nije mogao naći posao i potom, nakon “duela” sa tadašnjim grdonačelnikom, kako je rekao, počela je njegova novinarska karijera.


- Ja sam postao novinar spletom okolnosti. Bio je konkurs i ja sam jedini bio na birou i bio sam na postdiplomskom studiju. Konkurs je poništen jer sam jedini konkurisao. Nisu mi dali posao, nisam imao zaleđinu - istakao je Vukanović.


Na kraju, on je ipak dobio posao u dopisništvu RTRS-a te je potom prešao na RTVBN.


Šta je sve ostalo rekao u razgovoru sa Almom Dautbegović-Voloder, pogledajte u videu...

 


(N1/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još