posljednji pozdrav

'Ispratili smo te... Laka ti zemlja. Sarajevska': Na gradskom groblju Bare sahranjen glumac Davor Janjić

Hronika05.12.22, 15:10h

'Ispratili smo te...  Laka ti zemlja. Sarajevska': Na gradskom groblju Bare sahranjen glumac Davor Janjić
- Ispratili smo te. Hvala svima koji su bili s nama u ovim trenucima. Laka ti zemlja. Sarajevska - napisao je Ahmed Burić na društvenim mrežama

 

 

Bh. glumac Davor Janjić, koji je preminuo 28. novembra na VMA u Beogradu, sahranjen je danas na sarajevskom groblju Bare.


Brojni članovi porodice, kolege i prijatelji oprostili su se od ovog vrhunskog glumca, a među prisutnima bio je i Ahmed Burić, inače Janjićev blizak prijatelj, koji je na društvenim mrežama objavio nekoliko fotografija.


- Ispratili smo te. Hvala svima koji su bili s nama u ovim trenucima. Laka ti zemlja. Sarajevska - napisao je Burić.

 

sahrana-davor-janjic-ahmed-buric


Davor Janjić je rođen u Tuzli 1969. godine, a ostao je upamćen po ulogama u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističu uloga Nihada Halilovića u ostvarenju Ademira Kenovića "Ovo malo duše", te uloga u filmu "Život sa stricem"


Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu. Od 1991. do 1996. je boravio u Londonu, a od 1997. živio i radio u Sloveniji.


Odigrao je brojne uloge, kako u pozorištima tako i na malim ekranima. Njegova uloga Nihada iz filma Ademira Kenovića "Ovo malo duše" ostat će posebno upamćena. Tu je Janjić izgovorio čuvenu repliku:


- Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još