proizvodnja droge

Raspisane međunarodne potjernice u predmetu 'Eskobar', uhapšeni u kampu za uzgoj marihuane

Hronika03.12.22, 19:53h

Raspisane međunarodne potjernice u predmetu 'Eskobar',  uhapšeni u kampu za uzgoj marihuane
Radi se o članovima grupe, od kojih su pojedini uhapšeni u akciji kodnog naziva “Eskobar” u julu prošle godine, kada je na području Velike Kladuše, u posebno izgrađenom kampu za uzgoj marihuane, pronađeno oko 6.000 sadnica marihuane

 

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodne potjernice za trojicom osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju droge - prenosi Avaz

 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, potjernice su raspisane za Dinom Muzaferovićem (36), rođenim u Velikoj Kladuši, Ognjanom Kokićem (40), rođenim u Sarajevu, te Edinom Balićem (36), rođenim u Velikoj Kladuši.

 

Izgradili kamp za uzgoj marihuane


Radi se o članovima grupe, od kojih su pojedini uhapšeni u akciji kodnog naziva “Eskobar” u julu prošle godine, kada je na području Velike Kladuše, u posebno izgrađenom kampu za uzgoj marihuane, pronađeno oko 6.000 sadnica marihuane.

 

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Dino Muslić izreklo je 17. novembra presudu kojom je članove organizirane grupe iz akcije kodnog naziva „Eskobar“ nepravosnažno osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, te šest godina, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

 

 Zaplijenjeno 600 sadnica u kampu kod Velike Kladuše
 

- Sud je Murata Dizdarevića, Armina Sefića i Nermina Balića  osudio na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci zbog počinjenja krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 2. Krivičnog zakona FBiH u sticaju sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, sve u vezi s članom 54. Krivičnog zakona FBiH. Optuženog Almira Pehlića Kantonalni sud u Bihaću je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina- navodi se u saopćenju.

 

Dino Muzaferović organizator grupe


Ujedno je optuženima Nerminu Baliću i Almiru Pehliću produžen je pritvor, dok su Murat Dizdarević i Armin Sefić, koji su se branili sa slobode uz određene mjere zabrane, lišeni slobode i prema određen im je pritvor.

 

- Kantonalni sud u Bihaću je 02.11.2022. godine člana ove organizirane grupe Darka Jovanovića nepravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci nakon što je na ročištu priznao krivicu. Organizator navedene grupe je Dino Muzaferović, a članovi su pored navedenih i Edin Balić, Maja Banduka i Ognjan Kokić- naveli su iz Tužilaštva USK. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!