VIDEO/ SVJEDOK ISPRIČAO DETALJE

Drama u centru Sarajeva, kod nekadašnjeg BBI-ja: Pucao na Centrotransov autobus, putnici u panici bježali...

Hronika02.12.22, 19:40h

Drama u centru Sarajeva, kod nekadašnjeg BBI-ja: Pucao na Centrotransov autobus, putnici u panici bježali...
Jedan od prolaznika je ispričao da je autobus skretao u traku i da se čula pucnjava u kojoj je oštećen zadnji dio autobusa

 

 


U centru Sarajeva večeras je došlo do pucnjave. Nepoznati napadač je pucao na autobus kod tržnog centra Aria, nekadašnji BBI.


- Postoje oštećenja na autobusu, sada još uvijek utvrđujemo pod kojim okolnostima je to nastalo. Nema povrijeđenih - rečeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.


Kako javlja Avazov reporter sa lica mjesta, jedan od prolaznika je ispričao da je autobus skretao u traku i da se čula pucnjava u kojoj je oštećen zadnji dio autobusa. Uplašeni putnici su odmah istrčali iz autobusa.

 

 

U međuvremenu je stigla i zvanična agencijska vijest koja potvrđuje da je policija u Sarajevu obaviještena večeras u 18.15 sati da je došlo do oštećenja zadnjeg dijela Centrotransovog autobusa u pokretu na prometnoj saobraćajnici u centru grada, kod Velikog parka.

 

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na upit agencije Fena, zasad nisu  htjeli govoriti o tome šta je uzrokovalo oštećenje vozila niti da li je ko od putnika povrijeđen. Više detalja će biti poznato nakon uviđaja koji je u toku, rečeno je.

 

Neki mediji su javili u međuvremenu da je autobus oštećen usljed pucnjave nepoznatog napadača. Prema tim navodima, putnici nisu povrijeđeni, ali su nakon pucnjave uplašeno istrčali iz autobusa.

 

autobus-centrotrans-pucnjava-bbi-fena

 


(DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još