U DRUGOM KOLU GRUPE F

Maroko šokirao Belgijance, pobjedom od 2:0 otvorio sebi velike šanse za osminu finala!

Sport27.11.22, 16:03h

Maroko šokirao Belgijance, pobjedom od 2:0 otvorio sebi velike šanse za osminu finala!
U posljednjem kolu Belgijanci će vjerovatno morati do bodova protiv Hrvatske ukoliko žele u 1/8 finala, dok Maroko igra sa Kanadom

 

 

Nogometna reprezentacija Maroka pobijedila je Belgiju sa 2:0 (0:0) u 2. kolu F-grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.  

 

Na stadionu Al Tumama prvi pogodak postigo je rezervista Abdelhamid Sabiri iz slobodnog udarca u 73. minuti. Strijelac drugog gola u sudijskoj nadoknadi bio je još jedan rezervista Zakaria Aboukhlal. 

 

Iako su  imali ulogu favorita Belgijanci tokom čitavog susreta nisu ozbiljnije zaprijetili golu Maroka, koji je zasluženo došao do pobjede.

 

Nakon što su  u 1. kolu igrali bez golova sa Hrvatskom, Maorkanci su ovom pobjedom trenutno preuzeli  prvo mjesto u grupi sa četiri boda. Druga je Belgija sa tri boda zahvaljujući minimalnom pobjedom nad  Kanadom, sa utakmicom manje treća je Hrvatska sa jednim, a četvrta Kanada bez bodova.      

 

Drugi susret F-grupe između Hrvatske i Kanade igra se od 17.00 sati.

 

U posljednjem 3. kolu u četvrtak, 1. decembra, od 16.00 sati  sastaju se Hrvatska - Belgija (stadion Ahmad bin Ali)  te Kanada - Maroko (Al Tumama).

 

U prvom susretu današnjeg programa Kostarika je u E-grupi savladala  Japan rezultatom 1:0, a od 20.00 sati u istoj grupi sastaju se Njemačka i Španija.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!