VIDEO/ Ivo Komšić u CD-u tvrdi

Bilo bi poželjno da se Komšić prikloni Osmorci! Bakir je izdao državu, ne trebaju ga spašavati ni Željko ni Čović!

Front19.11.22, 09:41h

Bilo bi poželjno da se Komšić prikloni Osmorci! Bakir je izdao državu, ne trebaju ga spašavati ni Željko ni Čović!
Čović bi spasio Izetbegovića ako bi ušao u koaliciju sa SDA! Volio bih da Osmorka napravi vlast, da budu vodeći, da diktiraju procese u našoj vlasti i da izbjegnu SDA!

 

 


Čović je ruski čovjek! Rusi ga stalno podržavali, zastupao je njihove interese! Ako se formira treći entitet, Bošnjaci su geto! - naglasio je Ivo Komšić u razgovoru za Centralni dnevnik na Face TV.


- Nismo Željko Komšić i ja dinastija kao Alija i Bakir Izetbegović. Bilo bi poželjno da se Željko Komšić prikloni Osmorci! Bakira ne bi trebali spašavati ni Željko ni Čović! Čović bi spasio Izetbegovića ako bi ušao u koaliciju sa SDA! Volio bih da Osmorka napravi vlast, da budu vodeći, da diktiraju procese u našoj vlasti i da izbjegnu SDA! Do Neumskih pregovora sam mislio da SDA ne može izdati državu! U Neumu je Bakir prihvatio Čovićeve prijedloge o formiranju etničkih jedinica koje vode u nove entitete! To je za Čovića treći entitet! Prihvatio je podjelu države! To je izdaja države! Ako se formira treći entitet, Bošnjaci su geto! Naš problem je koalicija SNSD – HDZ – SDA na nivou države. Šmitove odluke su eliminisale blokadu Federacije; popunio je Ustavni sud, osigurao izbore, stavio van snage etničke izborne jedinice... Hrvati njegovom odlukom nisu dobili ništa. SDA odgovara Šmitova odluka onoliko koliko i HDZ-u! Sada je potrebno jedanaest delegata da predlože predsjednika Federacije, a onda ga bira Zastupnički dom. Može se desiti da SDA i HDZ imaju dvanaest delegata i predlože predsjednika Federacije, a u Zastupničkom domu jedni ili drugi odbiju izbor predsjednika... izbor se ponovo vraća na Dom naroda. Ako ne prođe u drugom krugu, četiri delegata mogu predložiti i izabrati predsjednika. To nikad nije bilo! Schmidt je demokratizirao Dom naroda svojom odlukom! - smatra Komšić.


Govoreći o ratu u Ukrajini, mišljenja je da bi Rusija mogla krenuti i na Balkan...


- Rusi su najavili da idu na Moldaviju, pa i na Bosnu i Hercegovinu! To su riječi ruskih zvaničnika! - pojašnjava sagovornik CD-a.


Kompletan razgovor pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 113

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još