kompanije i tržišta

Nakon povlačenja Wizz Aira sa sarajevskog aerodroma uskače Air Serbia: Hoće li pojeftiniti letovi između Sarajeva i Beograda?

Biznis Klub06.10.22, 15:36h

Nakon povlačenja Wizz Aira sa sarajevskog aerodroma uskače Air Serbia: Hoće li pojeftiniti letovi između Sarajeva i Beograda?
Iz srbijanske aviokompanije dodaju da intenzivno rade na tome i da kapacitete prilagode u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda

 

 

Nakon što je Wizz Air juče saopštio da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, manje od godinu i po dana nakon što ju je uspostavio, iz kompanije Air Serbia najavljuju da će iskoristiti priliku, kao nedavno u Rumuniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Turskoj.

 

– Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra 2022. godine biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Air Serbia je odlučila da obezbijedi odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada djelimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda. Cijene karata za pomenute letove niže su od prosječnih za ovaj period godine i, u zavisnosti od destinacije, kreću se počev od 69 eura za putovanja u jednom smjeru preko Beograda. Karte će biti u prodaji od danas popodne do 16. oktobra i važiće za putovanja počev od 1. novembra, naveli su iz Air Serbije za portal Tango Six.

 

Iz srbijanske aviokompanije dodaju da intenzivno rade na tome i da kapacitete prilagode u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom. To se odnosi na letove između Beograda i evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda.

 

- Kada je o tim letovima riječ, razmišlja se o promjeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letjelica sa većim kapacitetom, umjesto onih koje su inicijalno planirane. Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma, stoji u odgovoru Air Srbije na upit Tango Sixa, a koji prenosi portal Indikator.ba

 

Air Serbija je u septembru za Tango Six potvrdila da je povodom najava o problemima rumunske kompanije Blu Air reagovala promjenom na veći tip letjelice, dok je slično postupila u slučajevima bankrota prethodne crnogorske nacionalne aviokompanije, slovenačke nacionalne aviokompanije i turske kompanije AtlasGlobal.

 

(Indikator, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još