Posvećuju se Tuzli

Aviokompanija Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

Biznis Klub05.10.22, 16:29h

Aviokompanija Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu
Uposlenicima će biti ponuđeni drugi uslovi rada

 

 

Najveća niskotarifna i niskobudžetna aviokompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi WizzAir obavještava javnost da od 1. novembra 2022. godine zatvara bazu u Sarajevu.

 

“S dubokim žaljenjem smo morali donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utječe ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 posto originalne cijene u vidu kredita aviokompanije”, saopštili su iz WizzAira.

 

Iz kompanije ističu da se posvećuju avio bazi u Tuzli.

 

“Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu”, najavili su iz aviokompanije.

 

Bh. građani mogu očekivati nove letove iz Tuzle.

 

“Iz Sarajeva ćemo nastaviti letjeti do Abu Dhabija i Londona (aerodrom Luton). Pored toga, konsolidovat ćemo naše prisustvo u bazi u Tuzli i tamo ojačati našu poziciju. Dodavat ćemo nove letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Eindhovena, kao i pojačati frekvencije na našim rutama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Freiburga, Dortmunda i Memmingena”, obavještavaju.

 

Uposlenicima će biti ponuđeni drugi uslovi rada.

 

“Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u posljednje dvije godine, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u Bosni i Hercegovini, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala”, naveli su iz aviokompanije.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još