Glumac i voditelj bez dlake na jeziku

Marinković: Za papke u Sarajevu sam četnik, za papke u Beogradu sam Alijin bojovnik, nabijem na ku*ac i jedne i druge i one treće

Showbizz05.10.22, 18:41h

Marinković: Za papke u Sarajevu sam četnik, za papke u Beogradu sam Alijin bojovnik, nabijem na ku*ac i jedne i druge i one treće
On je progovorio o tome kako mu pojedini često spočitavaju njegovo porijeklo, te ga boli što ga i 20 godina poslije rata u Bosni i Hercegovini i dalje neki svrstavaju u “naše” i “njihove”

 

 

Glumac i voditelj Dragan Maca Marinković za sebe kaže da je rođen i ostao u SFR Jugoslaviji, te da nije otišao trbuhom za kruhom poput ostalih.

 

On je progovorio o tome kako mu pojedini često spočitavaju njegovo porijeklo, te ga boli što ga i 20 godina poslije rata u Bosni i Hercegovini i dalje neki svrstavaju u “naše” i “njihove”, piše Blic.

 

– Za papke u Sarajevu sam četnik, za papke ovdje sam Alijin bojovnik, nabijem na ku*ac i jedne i druge i one treće. Papak je gori od atomske bombe. Kažu, otišao si, što ne pitaju Žeru i Đuru (Dražen Žerić, frontmen Crvene jabuke, i Branko Đurić Đuro, dio kultne ekipe Top-lista nadrealista, prim. aut.) koji su otišli također. Izgleda ako odeš u Zagreb i Ljubljanu, onda nisi otišao, a ako odeš u Beograd, onda si otišao. Nisam ja nigdje otišao, trbuhom za kruhom, ja sam tu gdje sam – objašnjava Maca, koji je zbog dijalekta nerijetko ostajao bez uloga, a zbog rijalitija, kako kaže, i bez direktorske fotelje:

 

A kako je izdržao u ovoj profesiji i da li je nailazio na probleme, Maca je nastavio:

 

– Da ima podmetanja nogu, ima, ali ko zna kakav sam glumac – zna! Šoubiz je jedno, gluma je drugo. Kako sam krenuo da “macijam”, bio sam upravnik pozorišta mladih u Novom Sadu samo 24 sata, pa su me napušili najstrašnije. Čak je Udruženje dramskih umjetnika Srbije reklo da je to skaredno. Iz rijalitija “Farma” u direktorsku fotelju, zamisli. Manji je blam biti dio rijalitija nekad, ne danas, nego biti sudionik u nekim nuspojavama od serija, da se ne lažemo. Mene bi bilo stid, ja sve što sam odigrao dosad, odigrao sam sa mošnicama tačno, korektno i autentično. Ništa nisam odradio”, pojasnio je Maca.

 

Marinković je u svijet šoubiznisa ušao zahvaljujući rijaliti-programu “Veliki brat”, nakon čega je u ovom formatu ostao i kao voditelj. Mnogi su ga iz tog vremena upamtili po češanju u rijalitiju.

 

– Ja nemam blama, meni su zamjerili što sam se češao po j*****, pa svrbila su me, šta da radim, koja je razlika između j*** i lakta, sve je dio tijela. Rijalitiji su prije imali igrice koje su imali smisla, sad se sve svelo na se*s i tuču. Govorili su za mene svašta, samo još nisu pisali da sam nekrofil, sve ostalo sam bio, baš su me derali, ali ipak čuva bog Dragana svog – kaže Marinković, piše Blic.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još