'Ništa više neće biti isto'

Ministrica Bisera Turković odala počast preminuloj kraljici Elizabeti II: Evo šta je napisala u knjigu žalosti

Hronika18.09.22, 15:00h

Ministrica Bisera Turković odala počast preminuloj kraljici Elizabeti II: Evo šta je napisala u knjigu žalosti
U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće, navela je, između ostalog, ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u Lancaster House

 

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odala je počast danas, u ime Bosne i Hercegovine, preminuloj kraljici Elizabeti II u mimohodu u Westminsterskoj palači u Londonu.

 

- U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće. Nakon odlaska Kraljice Elizabete II ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u historiji i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva - navela je ministrica u Knjizi žalosti koja je otvorena u Lancaster House. 

 

Ministricu su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty, te bivši ambasador Velike Britanije Matthew Rycroft


Ministrica Turković će sutra predvoditi delegaciju BiH na sahrani kraljice Elizabete II u prisustvu velikog broja svjetskih državnika i funkcionera – saopćeno je iz MVP BiH.

 

(FENA)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još