GRADONAČELNIK KORDIĆ URUČIO JOJ KLJUČEVE

Lana Pudar u Mostaru dobila stan, a na bazen će još (malo) sačekati: 'Nisam to očekivala sa svojih 16 godina'

Hronika20.08.22, 23:15h

Lana Pudar u Mostaru dobila stan, a na bazen će još (malo) sačekati: 'Nisam to očekivala sa svojih 16 godina'
- Bazen mi već izgleda kao ozbiljna priča, da će brzo početi s gradnjom. Grad i ja zaslužujemo olimpijski bazen - kaže Lana

 

 

 

- Ja sam trenirala za to, mogu reći da sam očekivala, da sam bila spremna, ali javila se neka sumnja, na kraju je ispalo kako je trebalo. Kada sam ovdje vidjela koliko je ljudi došlo u mom Mostaru, mojih Mostaraca, srce mi je bilo puno - kazala je Lana Pudar večeras za BHRT i dodala da nije očekivala da će postati vlasnica stana sa svojih 16 godina.


Naime, Pudar je na od grada Mostara na poklon dobila stan, a ključeve joj je uručio gradonačelnik Mario Kordić.


On je večeras službeno objavio i da se u Mostaru počinje graditi olimpijski bazen, objekt koji će ovom gradu i cijeloj BiH pružiti priliku da u budućnosti gledaju sportske uspjehe i nekih drugih, a takvih će zasigurno biti uz adekvatno mjesto za trening koje ćemo napokon dočekati.


U tu svrhu je i Vlada Federacije BiH izdvojila osam miliona KM, što je večeras potvrdio i premijer Fadil Novalić.


- Sistemski smo riješili da uspjesi naših sportista u FBiH budu adekvatno nagrađeni iz Budžeta FBiH. To znači da su nagrade najuspješnijim garantovane propisom, a ne voljom nekog pojedinca. (…) Do uspjeha je mukotrpna put, a prije svega trenažni proces. A to traži i uslove koji garantuju uspjeh. Ovo prvo naša Lana nije imala. vođeni tim principom mi smo u Vladi odlučili pomoći izgradnju bazena u Mostaru. Stavili smo na raspolaganje osam miliona KM. Siguran sam a će Lana i dalje osvajati medalje - rekao je, između ostaloga, Novalić.


Nakon svega i bh. šampionka je počela da vjeruje da bi uskoro mogla plivati i trenirati u Mostaru:


- Bazen mi već izgleda kao ozbiljna priča, da će brzo početi s gradnjom. Grad i ja zaslužujemo olimpijski bazen - kaže Lana.


A do tada će nastaviti da trenira u Sarajevu, što je velikodušno ponudila i gradonačelnica Benjamina Karić.


Lanu Pudar sada čeka kraći odmor, a potom kreću treninzi i pripreme za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima, koje se u decembru održava u Australiji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još