iz naroda i pravde upozoravaju

Građani BiH, prepoznajte! Dogovor SDA-HDZ-SNSD jeste da će se međusobno ispomagati ne samo u kampanji već i kroz...

Front11.08.22, 16:29h

Građani BiH, prepoznajte! Dogovor SDA-HDZ-SNSD jeste da će se međusobno ispomagati ne samo u kampanji već i kroz...
Iz Naroda i Pravde navode kako osjećaju obavezu da ovakve informacije podijele sa javnošću jer postojanje dogovora o koaliciji SDA-HDZ-SNSD u mnogome objašnjava i aktuelnu političku kampanju koje ove tri stranke zajednički dogovaraju i vode

 

 

 

 

Informacije da je već dogovorena koalicija SDA-HDZ-SNSD i nakon izbora u oktobru 2022. godine, postaju sve vjerodostojnije, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

 

„Informacija da postoji zvanični dogovor aktuelne vladajuće koalicije SDA-HDZ-SNSD o koaliranju i nakon oktobarskih Općih izbora potvrđuje i očigledno koordiniranje predizbornih aktivnosti ove tri stranke čemu svjedočimo ovih dana. Aktivnosti koalicije SDA-HDZ-SNSD potvrđuju informacije, kako one iz međunarodne zajednice tako i iz stranaka vladajuće koalicije koje i ne kriju namjeru, navode da je dogovorena raspodjela ključnih pozicija i resursa sa ciljem da se očuva sadašnja koalicija i nakon izbora“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

 

Iz Naroda i Pravde navode kako  osjećaju obavezu da ovakve informacije podijele sa javnošću jer postojanje dogovora o koaliciji SDA-HDZ-SNSD u mnogome objašnjava i aktuelnu političku kampanju koje ove tri stranke zajednički dogovaraju i vode.

 

„Aktuelna kampanja koju vode ove tri stranke jasno pokazuje da postoji dogovor ne samo o koaliciji već i o koordiniranju predizborne kampanje kroz nametanje tema koje suštinski odgovaraju ovim strankama jer skreću fokus javnosti sa ključnih tema za naše društvo. Različite izjave lidera SDA-HDZ-SNSD koalicije jasno to potvrđuju, od najava 'prebrojavanja', preko izjava o nekoj konfederaciji Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta RS do nastavka blokade FBiH u režiji HDZ-a, jasno pokazuju da postoji jedna matrica zajedničkog djelovanja. Nametanjem ovakvih tema u potpunosti su skrajnuti problemi iseljavanja, katastrofalni rezultati Vijeća ministara BiH, činjenica da su čelni ljudi Federacije BiH ili na američkim crnim listama ili na optuženičkim klupama, da se kasni sa nizom infrastrukturnih projekata pri čemu za neke, kao što su tunel Hranjen, više i ne znamo koji su rokovi“, dodaju iz Naroda i Pravde.

 

Također, prema navedenim informacijama, dogovor SDA-HDZ-SNSD jeste da će se međusobno ispomagati ne samo u kampanji već i kroz kasniji proces konstituiranja vlasti, posebno kroz izbor delegata u Domove naroda.

 

„Poraz ove tri stranke na izborima mora biti takav da im se onemogući međusobno očuvanje pozicija kroz izbor delegata u domove naroda. Već smo svjedočili da je upravo SDA kroz izbor delegata u domove naroda maksimalno ojačala SNSD i HDZ time omogućivši ovoj koaliciji potpunu kontrolu na državnom i entitetskim nivoima. Duboko vjerujemo da će građani BiH prepoznati jasno profiliranu koaliciju SDA-HDZ-SNSD kao i činjenicu da je jačanje bilo koje članice ove koalicije jačanje cijele koalicije“, navodi se na kraju saopćenja.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 104

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još