počinje u ponedjeljak, traje devet dana

Velika akcija čišćenja u sarajevskoj općini Novi Grad: 140 usposlenika na terenu, 25 vozila, a i građani su dobrodošli

Hronika02.07.22, 15:01h

Velika akcija čišćenja u sarajevskoj općini Novi Grad: 140 usposlenika na terenu, 25 vozila, a i građani su dobrodošli
Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da naš životni ambijent bude ljepši i uredniji

 

 

 

 

 

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Novi Grad Sarajevo počinje u ponedjeljak, 04. jula 2022. godine, a trajat će devet dana.

 

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, Javnog preduzeća Lokom i Službe civilne zaštite Novi Grad Sarajevo, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

 

Tokom akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Novi Grad i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

 

Tokom ove akcije svakodnevno će na terenu biti angažovano više od 140 uposlenika navedenih javnih preduzeća i više od 25 vozila. Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da naš životni ambijent bude ljepši i uredniji.

 

Početak radova obići će resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, te predstavnici predzeća i ustanova. Iz resornog ministarstva pozivaju predstavnike medija da prisustvuju početku ove velike akcije čišćenja općine Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak sa početkom u 7:00 sati kod kružnog toka u blizini Crkve svetog Franje Asiškog na Dobrinji, navodi se u saopćenju Službe za protokol i press KS.

 

Pročitajte još:

MUKE GRAĐANA SARAJEVSKOG NASELJA/ Smrdi, užasno smrdi, a zaraza prijeti: Horor na Dobrinji, sklonište potopljeno fekalijama... Niko nije nadležan!

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!