Dok cijene goriva divljaju

Taksisti u Sarajevu najavljuju poskupljenje vožnje: Start će biti najmanje 2,5 KM, a cijena po pređenom kilometru...

Biznis Klub14.06.22, 19:19h

Taksisti u Sarajevu najavljuju poskupljenje vožnje: Start će biti najmanje 2,5 KM, a cijena po pređenom kilometru...
Konačan dogovor bit će postignut u četvrtak, a potom će nove cijene taksi usluga biti poslane u Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo

 

 

Od prošle sedmice u Bosni i Hercegovini zabilježen je još veći skok cijena goriva, zbog čega će doći i do poskupljenja usluga taksi prijevoza.

 

Posljednjih dana predstavnici svih taksi prijevoznika u Kantonu Sarajevo održali su nekoliko sastanaka i imaju jedinstven stav da mora doći do povećanja cijena.

 

Kako Faktor saznaje, konačan dogovor bit će postignut u četvrtak, a potom će nove cijene taksi usluga biti poslane u Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

Predstavnici taksi prijevoznika predlagali su različite cijene, a, kako izvor Faktora otkriva, najniža cijena starta taksista je bila 2,5 KM, a cijena po pređenom kilometru 1,5 KM. Postoji mogućnost da ove cijene budu i veće.

 

Trenutna cijena starta kod većine taksi prijevoznika je 1,9 KM, a cijena za svaki pređeni kilometar 1,2 KM.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!