Može li bizarnije?

Iscurila strogo čuvana tajna o Putinu: Agenti ga prate u stopu i skupljaju njegov urin i izmet?

Nedjeljni magazin10.06.22, 11:06h

Iscurila strogo čuvana tajna o Putinu: Agenti ga prate u stopu i skupljaju njegov urin i izmet?
Agent Putinov izmet mora staviti u posebne vrećice kako ne bi ostavio traga te potom sve mora vratiti u Rusiju u posebnom kovčegu

 

 

 

Zdravstveno stanje ruskog predsjednika Vladimira Putina uvijek je izazivalo pažnju međunarodne javnosti. Već duže se nagađa da je ruski predsjednik narušenog zdravlja.

 

Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije na Ukrajinu. Tako se, primjerice, pretpostavlja da boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, no službene potvrde ni za jednu od tih tvrdnji nema. 

 

Federalna gardijska služba koja prati ruskog predsjednika Putina kada ide u inozemstvo ima tajni zadatak. Naime, oni kupe Putinov urin i fekalne tvari i šalju ih u Moskvu. Razlog je navodno taj da prikupe informacije je li ruski predsjednik bolestan, javlja francuski portal Paris Match.

 

Agent Putinov izmet mora staviti u posebne vrećice kako ne bi ostavio traga, te potom sve mora vratiti u Rusiju u posebnom koferu. 


Svojedobno je izmet izvezen u oktobru 2019. tokom Putinova posjeta Saudijskoj Arabiji, navodi portal. "Iz neizravnih izvora na Bliskom istoku doznali smo da je ova delikatna misija provedena pod kontrolom FSB-a", stoji u publikaciji.

 

Ta se praksa već dogodila i tijekom Putinova posjeta Francuskoj 29. maja 2017..  FSB mora osigurati da zaposlenici veleposlanstva koji su upoznati s tim operacijama čuvaju podatke u strogoj tajnosti. 

 

Najčešći Putinovi suputnici su otorinolaringolozi Aleksej Ščeglov i Igor Jesakov te hirurg Jevgenij Selivanov.

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još