Član Predsjedništva BiH

Dodik traži deportaciju Schmidta: 'On je apsolutno nepostojeća osoba u pogledu funkcije koja se zove visoki predstavnik u BiH'

Front08.06.22, 19:43h

Dodik traži deportaciju Schmidta: 'On je apsolutno nepostojeća osoba u pogledu funkcije koja se zove visoki predstavnik u BiH'
Dodik je naglasio da "Dejtonski sporazum poznaje poziciju visokog predstavnika i njegovo osoblje, kasnije je to pokušalo da se nametne kao pitanje koje je vezano za OHR koji u institunacionalnom smislu nema nikakve nadležnosti i njega treba zatvoriti"

 

Christian Schmidt je apsolutno nepostojeća osoba u pogledu funkcije koja se zove visoki predstavnik u BiH i treba ga deportovati iz zemlje na način kako to predviđa zakon koji se bavi strancima u BiH, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

Dodik je naglasio da "Dejtonski sporazum poznaje poziciju visokog predstavnika i njegovo osoblje, kasnije je to pokušalo da se nametne kao pitanje koje je vezano za OHR koji u institunacionalnom smislu nema nikakve nadležnosti i njega treba zatvoriti".

 

- Ponovo zasjeda neka neformalna grupa koja sebe naziva Savjetom za sprovođenje mira, a oni ničim nisu izabrani, oni su samoizabrani i svim svojim saopštenjima pokušavaju da nametnu određena ponašanja. Postavili su pred BiH nerješiva pitanja u prošlosti i doveli do toga da je BiH upala u institucionalnu agoniju - rekao je Dodik.

 

(ATV, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 106

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još