IŠČEKUJUĆI DA SE IZGRADI

Još jedan bh. grad dobija zaobilaznicu: Nastavkom gradnje koridora 5C ovuda se više neće prolaziti...

Biznis Klub25.05.22, 20:55h

Još jedan bh. grad dobija zaobilaznicu: Nastavkom gradnje koridora 5C ovuda se više neće prolaziti...
Ukupna dužina trase je 12,8 kilometara. Vrijednost ugovora po tenderu za nadzor radova je 4,7 miliona eura. Ovaj ugovor će finansirati Evropska investicijska banka

 

 

 

Izgradnja još jednog dijela korirodra 5C kroz BiH je korak bliže, nakon što je ove sedmice raspisan javi poziv za izbor konsultanta za nadzor nad izgradnjom dionice Ozmice – Poprikuše.


Ova dionica praktično predstavlja zaobilaznicu oko Žepča i naslanja se na dio autoputa koji već polako ali sigurno stiže iz smjera Zenice, izvještava BiznisInfo.


Autocesta na dionici od Ozimice do Poprikuša uglavnom prolazi kroz brdovit teren. Ukupna dužina trase je 12,8 kilometara.

 

trasa-ozimica-zepce-paprikusa


Vrijednost ugovora po tenderu za nadzor radova je 4,7 miliona eura. Ovaj ugovor će finansirati Evropska investicijska banka.


Inače, na ovu dionicu se nastavlja dionica Medakovo – Poprikuše čija se izgradnja također sprema, a kojom će Koridor 5C konačno proći kroz jednu od najrazvijenijih bh. opština – Tešanj.

 

trasa-medakovo-ozimica


Podsjetimo da je dio sjeverno od Zenice, a južno od Žepča, već u izgradnji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još