sastanak ministara vanjskih poslova Vijeća Evrope

Ministrica Turković će se obratiti skupu 46 ministara i predstavnika država članica

Front20.05.22, 10:52h

Ministrica Turković će se obratiti skupu 46 ministara i predstavnika država članica
Šefovi diplomatija evropskih država okupili su se u Palazzo Madama u Torinu i razgovarali o najaktuelnijim pitanjima, uključujući rusku agresiju na Ukrajinu, posljedice geopolitičkih promjena i budućnost kontinenta

 

 

 

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković osudila je rusku agresiju i podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ističući da je BiH podržala odluke o isključenju Ruske Federacije iz Vijeća Evrope te međunarodne sankcije s ciljem okončanja agresije i spašavanja ljudskih života.

 

Ona je to ponovila u obraćanju na neformalnoj večeri uoči sutrašnjeg sastanka ministara vanjskih poslova Vijeća Evrope u Torinu.

 

Šefovi diplomatija evropskih država okupili su se u Palazzo Madama u Torinu i razgovarali o najaktuelnijim pitanjima, uključujući rusku agresiju na Ukrajinu, posljedice geopolitičkih promjena i budućnost kontinenta.

 

Ministrica Turković će se obratiti skupu 46 ministara i predstavnika država članica druga po redu, odmah nakon ukrajinske delegacije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministrsva vanjskih poslova BiH.

 

(Fena/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još