Nakon što nisu odobrena sredstva za održavanje izbora

Damir Arnaut: Dosad su krali glasove, sad kradu i pravo glasa! Pozivamo OHR da smijeni Čovića

Front17.05.22, 16:25h

Damir Arnaut: Dosad su krali glasove, sad kradu i pravo glasa! Pozivamo OHR da smijeni Čovića
OHR ima ovlasti da nametne izdvajanje sredstava, ali pozivamo ih da pored toga i smjene Dragana Čovića s pozicije predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, naglasio je Arnaut

 

 

 

Današnja odluka Vijeća ministara da ne odobri sredstva za održavanje izbora nesumnjivo je izraz težnji HDZ-a da blokira i opstruiše demokratske procese dok ne dobije promjenu Izbornog zakona po svojoj volji, saopštio je Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

- Dosad su krali glasove a sad pokušavaju da nam ukradu i pravo glasa. To je nedopustivo. OHR ima ovlasti da nametne izdvajanje sredstava, ali pozivamo ih da pored toga i smjene Dragana Čovića s pozicije predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH. Opće je poznato da HDZ ministri i zastupnici ne smiju ni zapisnik usvojiti bez njegovog naloga, te nema sumnje da je upravo Čović direktni nalogodavac ove blokade. Ovo je opasan čin. Radi se o udaru na Ustav BiH i otvoreno kršenje Izbornog zakona BiH. Također pozivamo CIK da pred nadležnim Tužilaštvom pokrene postupak u cilju utvrđivanja odgovornosti i sankcionisanja odgovornih za opstrukciju izbora odmah po isteku zakonskog roka u četvrtak, naglasio je Arnaut.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još