SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO

'Hvala mome Sarajevu i svim dobrim ljudima': Kad je Fata Orlović primila plaketu KS, svi ustali i aplaudirali

Hronika06.05.22, 20:26h

'Hvala mome Sarajevu i svim dobrim ljudima': Kad je Fata Orlović primila plaketu KS, svi ustali i aplaudirali
Priznanje se dodjeljuje za hrabrost, istrajnost i višedecenijsku borbu za pravdu i prava običnog čovjeka, te očuvanje temeljnih sloboda

 

 

 

 

 

Svi prisutni u Narodnom pozorištu Sarajevo tokom večerašnje Svečane sjednice Skupštine Kantona Sarajevo ustali su aplaudirajući kada je uručena plaketa heroini Fati Orlović, prenosi Faktor.


Priznanje se dodjeljuje za hrabrost, istrajnost i višedecenijsku borbu za pravdu i prava običnog čovjeka, te očuvanje temeljnih sloboda.


Nana Fata je godinama vodila pravosudnu bitku za uklanjanje bespravno izgrađene pravoslavne crkve u njenoj avliji u Konjević Polju. Nakon presude Suda u Strazburu i godina odugovlačenja procesa uklanjanja, crkva je konačno srušena 5. juna 2021. godine. Iako narušenog zdravlja nana Fata je dočekala pravdu nakon skoro tri decenije.


- Zahvaljujem se svome Sarajevu i svim dobrim ljudima, ovoj Skupštini, svima. Ovo su sve moja braća i moje sestre. Umrla bih za sve njih. Da ih Allah sve pomogne - kazala je nana Fata Orlović prilikom preuzimanja plakete.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!