VIDEO/ MAGAZINOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU U CD-U

Pisao sam Milanoviću jer ne šutim kao Izetbegović... Neka se Bakir kandiduje za Predsjedništvo - da izgubi!

Front30.04.22, 20:20h

Pisao sam Milanoviću jer ne šutim kao Izetbegović... Neka se Bakir kandiduje za Predsjedništvo - da izgubi!
Bh. lideri ne odgovaraju Milanoviću zato što kalkulišu i vode politiku koja nije korisna za BiH! Ne bih mogao prešutjeti kao što šuti Izetbegović! Milanovića sam poznavao dobro, ovog Milanovića ne poznajem! - rekao je Magazinović večeras u CD-u

 

 

 


Saša Magazinović, zastupnik u PDBiH, večerašnji je gost u "Centralnom dnevniku" na Face TV.

 

Između ostalog, govorio je o pismu koje je napisao predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, a nakon njegovih najnovijih, vjerovatno ne i posljednjih, otrovnih komentara na račun Bosne i Hercegovine te pojedinih njenih političara.

 
- Napisao sam pismo Milanoviću zato što sam protivnik politike “pravimo se mrtvi” ili “zatvorimo oči” dok se nešto ne promijeni! Treba odgovarati na svaku lošu riječ upućenu BiH! Bh. lideri ne odgovaraju Milanoviću zato što kalkulišu i vode politiku koja nije korisna za BiH! Ne bih mogao prešutjeti kao što šuti Izetbegović! Milanovića sam poznavao dobro, ovog Milanovića ne poznajem! Stari Zoran Milanović je 2010. godine podržavao Komšića! Na moje pismo ima reakcija iz Milanovićevog kabineta, ali su u maniru samog Milanovića! - rekao je Magazinović u CD-u.


Otkrio je i kada će definitivno javnost saznati ko će biti kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH:


- Do 15. maja će biti poznato ime kandidata Trojke! SDP je najveća opoziciona stranka i ima pravo da predloži kandidata za Predsjedništvo! Vjerovatno će kandidat biti iz SDP-a! Nikšić je rekao da Denis Bećirović ima njegovu punu podršku! Bećirović je na prošlim izborima izabran za člana Predsjedništva BiH, ali je pokraden! Volio bih da se Bakir kandiduje da bi izgubio! U BiH nam više ne trebaju ni ratnici ni vladari, već zaštitnici!


Govoreći o sve napetijoj situaciji u regionu, ali i samo BiH, Magazinović smatra da do novog rata ipak neće doći:


- Nije moguć nastavak rata u BiH! Moguće je da poslužimo Rusiji da u evropskom dvorištu napravi problem! Nema više klasičnih ratova, dovoljno je da se tenzije dignu do usijanja! Ako Rusi odluče da prave problem, to se može desiti u Crnoj Gori i u BiH! U Crnoj Gori više ne jer su izgubili Vladu koju su imali! Nova vlada u Crnoj Gori štiti i nas u BiH! Mi smo sami sebi najveći problem! Imamo kriminalne, mafijaške poglavice koji čine sve da zadrže status quo! - naglasio je Magazinović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još