Demonstriranje sile u Batajnici

Dodik: 'Vojska Srbije može uspješno da odbrani srpski narod. Ovo nama, Srbima, gdje god živimo, puni srce'

Front30.04.22, 13:37h

 Dodik: 'Vojska Srbije može uspješno da odbrani srpski narod. Ovo nama, Srbima, gdje god živimo, puni srce'
Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan, rekao je Dodik nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici

 

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, "da je nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod i Srbiju".

 

Dodik je rekao da je vježba "Štit 2022" praktičan prikaz kako je napredovalo opremanje i borbena gotovost Vojske Srbije.

 

- Počastvovan sam pozivom da budem ovdje prisutan i mogu da posvjedočim da ono što smo vidjeli prije samo osam ili 10 godina, kada se moralo sa resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim jedan novi nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspješno brani i odbrani naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može da bude faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana - rekao je Dodik.

 

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću za organizovanje prikaza.

 

- Ovo je zaista nešto što svima nama Srbima, gdje god živimo, puni srce. Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan - rekao je Dodik.

 

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još