Tuga nakon pogibije 64-godišnjaka

Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača cisterne iz Visokog: Bio nam je kao babo...

Hronika29.04.22, 10:13h

Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača cisterne iz Visokog: Bio nam je kao babo...
Dvadeset godina je radio kod nas, kazao je kroz suze vlasnik kompanije Suša Commerce

 

 

 

U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu Mostar - Sarajevo u mjestu Drežnica poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

 

Njegovo tijelo jučer, kasno poslijepodne, iz cisterne koja je završila u jezeru, izvukli su mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su potvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

 

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je učestvovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj, prenijeli su mediji.

 

Cisterna je, kako je potvrđeno, u vlasništvu kompanije Suša Commerce iz Visokog.

 

- Nažalost, preselio je naš kolega. Dvadeset godina je radio kod nas. Bio nam je kao babo - kroz suze je za medije izjavio Osman Suša, vlasnik kompanije Suša Commerce.

 

Kako je došlo do stravične nesreće još se utvrđuje i to je predmet istrage. No, prema prvim i još nepotvrđenim informacijama, kombi je u trenutku, kada je nailazila cisterna, prešao na suprotnu stranu ceste. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je nekoliko stotina metara nizvodno. Vozač cisterne je, navodno, pokušao izbjeći direktan sudar, ali se to za njega, nažalost, kobno završilo. 

 

U kombiju se nalazilo osam osoba koje su prevezene u mostarske bolnice.

 

Nakon nesreće oglasio se i Sindikat mašinovođa FBiH:

 

- Suosjećajući sa bolom porodice nastradalog vozača, upućujemo iskrene riječi utjehe. Primite izraze našeg dubokog saučešća i neka vam dragi Bog dadne snage da hrabro i dostojanstveno savladate ove teške trenutke. Vama sabur, a Vašem Mustafi neka je vječni rahmet i da mu dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet - napisali su iz Sindikata.

 

sindikat-masinovodja-fbih

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!