Nakon stravične nesreće na magistralnom putu Mostar-Sarajevo

Ronioci izvukli tijelo vozača cisterne, evo ko je stradali: Sinovi utvrdili identitet

Hronika29.04.22, 09:51h

Ronioci izvukli tijelo vozača cisterne, evo ko je stradali: Sinovi utvrdili identitet
Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim

 

 

 

U stravičnoj nesreći koja se dogodila juče na magistralnom putu M-17, Mostar - Sarajevo u mjestu Drežnica preminuo je vozač autocisterne i njegovo beživotno tijelo je izvučeno iz kabine autocisterne koja je upala u jezero Kako piše Avaz, poginuo je Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

 

Njegovo tijelo su sinoć iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci.

 

Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

 

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je sudjelovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj. Kako se saznaje, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno.

 

Vozač cisterne je, kako se saznaje, pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

 

Podsjećamo, prometna nesreća se dogodila u četvrtak oko 16:20 sati na cesti M-17 u mjestu Drežnica. U nesreći je sudjelovao kombi slovenačkih registarskih oznaka i autocisterna iz Visokog, kako je potvrdio Marić. 

 

Iz SKB Mostar su ranije kazali kako je u ovu bolnicu primljeno sedam osoba, a po prvobitnom uvidu u njihovo zdravstveno stanje radi se o lakšim tjelesnim ozljedama koje nisu opasne po život. Nakon završenog policijskog očevida normalizirano je prometovanje na ovoj dionici ceste.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!