Velika imena elektronske scene u junu u Sarajevu

Na festivalu Garden of Dreams vas čekaju Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Matador, Henry Saiz, Rodriguez Jr, Anja Schneider

DEPO CLUBBING26.04.22, 13:40h

Na festivalu Garden of Dreams vas čekaju Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Matador, Henry Saiz, Rodriguez Jr, Anja Schneider
Već prvu noć Festivala za pultom će vas dočekati veteran Joris Voorn, najpoznatiji i trenutno najprepoznatljiviji umjetnik iz Nizozemske

 

 

 

- Ljubitelji vrhunske elektronske muzike, pažnja! Dosta ste odmarali i dosta smo se gledali preko ekrana. Bašta snova 10. juna ponovo otvara svoja vrata iza kojih se „skriva“ najveći party u gradu. Uz novi slogan Wake Up and Dream, Festival Garden of Dreams vam predstavlja full lineup za main stage koji obećava tri nezaboravne noći ispunjene ludim plesom uz najveća imena svjetske elektronske muzike. Sudeći po svemu, Festival će ove godine nadmašiti prethodna izdanja, ali i sva vaša očekivanja - saopštili su organizatori partyja.


- Na našu super lokaciju, toranj Hum u Sarajevu, između ostalih, stižu i superzvijezde Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Matador, Henry Saiz, Rodriguez Jr, Anja Schneider, spremni da ovaj događaj učine fantastičnim i vrijednim pamćenja - najavili su organizatori.

 


Već prvu noć Festivala za pultom će vas dočekati veteran Joris Voorn, najpoznatiji i trenutno najprepoznatljiviji umjetnik iz Nizozemske, na čiji je izbor profesije utjecala i činjenica da je rođen i odrastao u muzičkoj porodici. Ovaj vanserijski izvođač u Sarajevo donosi posebnu energiju koju je decenijama prikupljao kao resident velikih klubova na Ibizi kao što su Ushaia i Amnesia, te headliner velikih svjetskih festivala poput Parklife (Manchester), Movement (Detroit), Tobacco Dock (London), Ultra (Miami), Mysterylands (Amsterdam), Hideout (Croatia), Electric Zoo (New York), BPM (Mexico). 


Isto veče publiku će svojim nastupom počastiti i Anja Schneider, koja važi za „prvu damu berlinske elektronske scene“, čija su izdanja osvojila visoka mjesta na svjetskim muzičkim ljestvicama. Njemačka dj-ica, producentica i suvlasnica izdavačke kuće Mobilee karijeru je započela kao voditeljica prestižne underground muzičke emisije „Dance Under The Blue Moon“ na Fritz FM Radiju u Berlinu, uvodeći brojne generacije Berlinaca u svijet elektronske muzike. Posebno je nadarena za otkrivanje novih talenata i glavni „krivac“ za brojna nova imena na sceni. U svijetu muzike smatraju je „neumornom kreativnom snagom“ i jednom od ličnosti s nepresušnom motivacijom da muzičku industriju učini boljom i kvalitetnijom. 


Drugu noć festivala Garden of Dreams publiku će svojim nastupom počastiti španski DJ Henry Saiz, jedan od najsjajnijih talenata elektronske scene. Odbijajući da slijedi trendove i uklapanje u kategorije, Saiz u svom muzičkom izražaju stvara unikatan umjetnički stil kombinujući uticaje klupske muzike i širokog spektra stilova, kao što su pop osamdesetih i progressive rock, a stalnim eksperimentima se uvijek približava novoj publici. Henry Saiz je već jednom gostovao u Sarajevu na Garden of Dreams događaju kada je odsvirao sjajan set i obećao da će se ponovo vratiti pred sarajevsku publiku. 


Da ovo veče bude nezaboravno pobrinut će se i jedan od najtraženijih svjetskih izvođača elektronske muzike, fantastični Matador! Riječ je o revolucionarnom umjetniku, koji u svojim setovima preferira zvuk inspirisan kultnim muzičkim izdanjima raznovrsnih žanrova, ali nikada ne pravi kompromise u pogledu kvaliteta. Elektronsku muziku doživljava na specičan način i predstavlja je publici kroz eksplozivne nastupe. Zahvaljujući tome, obezbijedio je sebi ključne bookinge u vrhunskim klubovima i festivalima kao što su Space Ibiza, Awakenings, Tomorrowland, Ultra i Output, DC-10, Sonus Hrvatska, Stereo Montreal.


Mali je broj umjetnika iz house/techno miljea koji u svojoj muzici nude mnogo više od funkcionalnosti i takvi se uvijek izdvajaju iz gomile. Među njima je hamburško/berlinski duo Kollektiv Turmstrasse (Christian Hilscher i Nico Plagemann), jedan od onih rijetkih bendova čija muzika zadovoljava i tijelo i dušu. Njihov debitantski album „Rebellion der Traumer“ iz 2010. donio je za tadašnje vrijeme potpuno novi zvuk, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala, demonstrirajući uspjeh i izvan sfera plesnog podijuma. Kollektiv Turmstrasse veoma je tražen širom svijeta zahvaljujući svom nastupu uživo i spadaju među stalne saradnike Solomunovog Diynamica. 


U njihovom nastupu moći ćete uživati treću noć Garden of Dreams festivala, kada vas očekuje i nastup Rodrigueza Jr-a. Ovaj nagrađivani muzički producent i live izvođač poznat je i kao Olivier Mateu. S 20 godina iskustva u u svim žanrovima elektronske muzike, Rodriguez Jr. je svojevrsni vizionar melodičnog techna i housea. Svoj avanturistički duh transformiše u kreativnost, kroz live nastupe tokom kojih koristi vintage sintisajzer, klavijaturu i drugu analognu opremu.


I to nije sve. Vrhunske zvukove i zabavu garantuju nastupi i ostalih zvijezda svjetske elektronske scene, među kojima su: Kristijan Molnar iz Srbije, Angelo Ferreri i Ekz iz Italije, Luke Garcia iz Španije, Buba iz Crne Gore... Bosnu i Hercegovinu predstavljaju After Affair, Azoriane i The Provincials iz Sarajeva, te Nebs Jack i Luka Čikić iz Banje Luke. 


Rezervišite ulaznice!


Early Bird ulaznice za festival Garden of Dreams su rasprodate! Festivalske ulaznice za sve tri noći sada možete kupiti po cijeni od 89 KM putem platforme kupikartu.ba. U prodaji su i pojedinačne ulaznice za evente po cijeni od 35 KM. Rezervišite datum i ulaznicu i odbrojavajte skupa s nama dane do najbolje zabave u gradu. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!