Dobri odnose dvije zemlje

Rusija je upravo dobila dosad najsnažniju podršku Kine

Front20.04.22, 12:13h

Rusija je upravo dobila dosad najsnažniju podršku Kine
Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je Rusiji da će nastaviti da jača nivo „strateške koordinacije” sa tom zemljom, bez obzira na aktuelne međunarodne odnose

 

 

 

Pojedine zapadne zemlje i analitičari su se nadali da bi neka vrsta kineske intervencije mogla da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da promijeni pravac ruske invazije na Ukrajinu. Ali do takve intervencije ne samo da nije došlo, već retorika iz Pekinga sugeriše da do nje neće doći.

 

Naime, kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je Rusiji da će nastaviti da jača nivo „strateške koordinacije” sa tom zemljom, bez obzira na aktuelne međunarodne odnose.

 

To je poruka koja dodatno naglašava dobre odnose između dvije zemlje, prenosi Sky News i dodaje da je zamjenik kineskog ministra spoljnih poslova Le Jučeng u ponedeljak razgovarao sa ruskim ambasadorom u Kini Andrejem Denisovim.

 

Jučeng je dodao da „povećanje trgovine od 30 odsto” između Kine i Rusije pokazuje „veliku otpornost”.

 

„Bez obzira na promjene u međunarodnim odnosima, Kina će nastaviti da jača stratešku koordinaciju sa Rusijom u pravcu win-win saradnje, zajedničkog rada na interesima obje zemlje i promovisanja izgradnje nove vrste međunarodnih odnosa“, rekao je kineski poslanik, naveo je ministar spoljnih poslova u saopštenju.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!