Predsjednik SBB-a o najavama predsjednika Hrvatske

Radončić: Milanović treba odustati od postrojavanja HVO-a u Mostaru, gura prst u oko Bošnjacima!

Front04.04.22, 16:08h

Radončić: Milanović treba odustati od postrojavanja HVO-a u Mostaru, gura prst u oko Bošnjacima!
Dolaskom na postrojavanje HVO-a u u Mostaru, za koji je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH od nehrvata, Milanović definitivno gura prst u oko Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, ali i najvećoj žrtvi genocida i ratnih zvjerstava višestruke agresije na BiH, pručuje Radončić

 

 

 

Najava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da “povodom 30. obljetnice ustrojavanja dolazi u BiH na postrojavanje HVO-a”, današnjeg 1. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, gdje će uručiti i nekoliko odlikovanja, predstavlja nepotreban udar na suverenitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, smatra Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH).

 

- Takvi zabrinjavajući potezi, da predsjednik jedne suverene države ima namjeru postrojavati vojsku druge suverene države, s krajnje sumnjivim intencijama, pokazatelj su da Zoran Milanović ne poštuje našu državu, njene institucije, a ni građane Bosne i Hercegovine. Njegovi populistički potezi mogu imati štetne posljedice po odnose Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovin i suprotni su standardima u međudržavnim i diplomatskim odnosima.


Dolaskom na postrojavanje HVO-a u u Mostaru, za koji je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH od nehrvata, Milanović definitivno gura prst u oko Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, ali i najvećoj žrtvi genocida i ratnih zvjerstava višestruke agresije na BiH.

 
Stoga Milanović treba preispitati svoju odluku i odustati od dolaska u našu zemlju, jer će time dodatno doprinijeti pogoršanju ionako delikatnih bošnjačko-hrvatskih odnosa - izjavio je Radončić.
 
 
(DEPO PORTAL/md)
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još