Porodica objavila

Bruce Willis se povlači iz svijeta glume zbog ozbiljnih zdravstvenih problema

Showbizz30.03.22, 20:00h

Bruce Willis se povlači iz svijeta glume zbog ozbiljnih zdravstvenih problema
Kao porodica želimo da kažemo da naš voljeni Bruce ima nekih zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnosticirana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti, objavila je njegova porodica na društvenim medijima

 

 

Poznatom holivudskom glumcu Bruceu Willisu (67) dijagnosticirano je stanje koje se zove afazija zbog čega je najavio da se povlači iz svijeta glume, objavila je njegova porodica.

 

- Kao porodica želimo da kažemo da naš voljeni Bruce ima nekih zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnosticirana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti - objavila je njegova porodica na društvenim medijima.

 

- Kao rezultat ovoga, Bruce prekida karijeru koja mu je toliko značila - navodi se u objavi, prenosi Sky News.

 

Prema Nacionalnom udruženju za afaziju, ovo stanje karakteriše otežanu proizvodnju ili razumijevanje govora i sposobnost čitanja ili pisanja.

 

Udruženje navodi da je stanje uvijek posljedica povrede na mozgu, najčešće od moždanog udara, posebno kod starijih osoba.

 

Trauma glave, tumori mozga ili infekcije također mogu uzrokovati afaziju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!