Nakon lavine reakcija političara iz RS

Ujić potopio Dodika: Na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u BiH najmanje je Srba

Front30.03.22, 15:25h

Ujić potopio Dodika: Na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u BiH najmanje je Srba
Dodik je najavio da će od graničnih policajaca srpske nacionalnosti tražiti da ne poštuju listu osoba koje predstavljaju opasnost po BiH, koju je sačinila Obavještajno-sigurnosna agencija za BiH

 

 

 

Zabrana ulaska trojici državljana Srbije Milošu Koviću, Bratislavu Dikiću i Goranu Petronijeviću u BiH u relativno kratkom vremenskom periodu od desetak dana izazvala je lavinu reakcija među političarima iz RS-a.

 

Tako je državna zastupnica iz SNSD-a Snježana Novaković-Bursać kazala da je sve to planski usmjereno protiv Srba. Njen stranački šef Milorad Dodik je najavio svojevrsno cijepanje Granične policije BiH po nacionalnoj osnovi. Tačnije, najavio je da će od graničnih policajaca srpske nacionalnosti tražiti da ne poštuju listu osoba koje predstavljaju opasnost po BiH, koju je sačinila Obavještajno-sigurnosna agencija za BiH.

 

Ove njihove ostrašćene populističke tvrdnje, koje za cilj imaju jedino dizanje međunacionalnih tenzija u našoj zemlji, kako bi na taj način sačuvali fotelje, demantovala je "struka", odnosno Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima. Ako je nekome bitno, a u narativu kojeg su postavili Dodik i njegova potrčkala nije nebitna činjenica, Ujić je također Srbin.

 

Prema Ujićevoj izjavi, na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u BiH jer predstavljaju opasnost po sigurnost naše zemlje nalazi se oko 300 osoba. Među njima je najmanje ljudi iz Srbije.

 

- Ima preko 60 državljana Crne Gore, oko 70 iz Albanije, isto toliko Turaka i čini mi se 27 državljana Srbije - izjavio je Ujić za N1.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još