Zbog straha od nestašica

Navala na hljeb iz konzerve u Austriji: Rok trajanja - deset godina

Biznis Klub21.03.22, 11:17h

Navala na hljeb iz konzerve u Austriji: Rok trajanja - deset godina
Već na početku pandemije, u prvom lockdownu, pekara je imala ogroman broj narudžbenica, a sada s ratom u Ukrajini taj broj je dodatno narastao

 

 

 

Jedini proizvođač hljeba u konzervi u Austriji trenutno je izložen ogromnoj potražnji za svojim proizvodom zbog straha građana od nestašica, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

"Svaki dan dobijamo oko 300 narudžbenica građana, a uz to imamo i sporazume o snabdijevanju prodavnica za preživljavanje. Svakog dana naši pogoni rade 16 sati", navodi pekara "Dajzer" iz Badena.

 

Ta pekara proizvodi hljeb po sopstvenom receptu, koji se može da se uskladišti za slučaj nestašica.

 

Rok trajanja ovog hljeba, koji je mješavina više vrsta žitarica, je najmanje deset godina.

 

Već na početku pandemije, u prvom lockdownu, pekara je imala ogroman broj narudžbenica, a sada s ratom u Ukrajini taj broj je dodatno narastao.

 

Iz pekare poručuju da jedino strahuju da li će ubuduće biti dovoljno žitarica, a što se energenata tiče ona ima peć na biomasu, a opremljena je svojim mlinovima i bunarima.

 

Nekada su ih, kako navode, mnogi ismijavali, a sada mogu potpuno nezavisno proizvoditi.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!