Protest u Banjaluci

Dragičević pred zgradom NSRS: 'Moje dijete je organizovano ubijeno, Davidovu otmicu je izveo MUP RS'

Hronika18.03.22, 15:42h

Dragičević pred zgradom NSRS: 'Moje dijete je organizovano ubijeno, Davidovu otmicu je izveo MUP RS'
Vjerovatno će mu sad na sjednici uručiti zlatnu plaketu za uspješno obavljenu otmicu, mučenje, silovanje i na kraju ubistvo. Oni su Davida nasilno utopili, što je juče rekao moj advokat Ifet Feraget, rekao je Dragičević

 

 

 

Davor Dragičević, otac pokojnog Davida Dragičevića, protestovao je danas ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je izjavio da dokazi jasno upućuju da je njegovo dijete organizovano ubijeno, te da je u to ubistvo uključeni "vrh entitetske vlasti, policijske agencije, Tužilaštvo, sudstvo".

 

Otmicu njegovog djeteta, kako je rekao, "izveo je MUP RS, na čelu sa Draganom Lukačem".

 

"Vjerovatno će mu sad na sjednici uručiti zlatnu plaketu za uspješno obavljenu otmicu, mučenje, silovanje i na kraju ubistvo. Oni su Davida nasilno utopili, što je juče rekao moj advokat Ifet Feraget", rekao je Dragičević.

 

Izjavio je da se nada da će Tužilaštvo BiH smoći snage da iziđe na kraj s ovim teškim predmetom.

 

"Ja ću u nedjelju, 27. marta, biti sa šatorom pred Tužilaštvom BiH. Sa ovima više nemam ništa. Ne znam koliko ću tamo ostati, čekam njihovu reakciju. Grupa 'Pravda za Davida' je čvrsto uz mene, kao i grupa 'Pravda za Dženana', Muriz, ljudi iz dijaspore, advokat Feraget", naveo je Davor Dragičević. Rekao je da ga ništa neće spriječiti da jednog dana uzme zakon u svoje ruke, ako bude trebao, te da osveti svoje dijete.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!