okršaj zbog 'menstrualnog siromaštva'

Marić vs. Zildžić: Nije on jadan kriv, krivi smo mi jer smo takvim neukim i neotesanim likovima dozvolili da se uhljebe!

Hronika12.03.22, 09:29h

Marić vs. Zildžić: Nije on jadan kriv, krivi smo mi jer smo takvim neukim i neotesanim likovima dozvolili da se uhljebe!
"Mlad je on ušao u politiku pa nije osjetio šta je siromaštvo, a dovoljno je primitivan da ismijava svaki spomen menstruacije. Zato da ne čudi što je njemu kombinacija ta dva pojma presmiješna"

 

 

 


Nakon istupa Salke Zildžića, zastupnika SDA u Parlamentu Federacije BiH, koji se javio za riječ povodom osmomartovske inicijative premijera Vlade KS Edina Forte da u svakoj srednjoj školi u Kantonu Sarajevo od septembra budu besplatni higijenski ulošci, te ismijavao pojam “menstruacije” na njemu svojstven način, burne reakcija rasplamsale su se po društvenim mrežama.


Sada oglasila se i politička analitičarka Ivana Marić, koja je sve to na svom svom Facebook profilu prokomentarisala na sljedeći način:  


- Briga za menstrualno siromaštvo je smiješna Salki Zildžiću, predsjedniku Asocijacije mladih SDA i zastupniku u federalnom parlamentu. Nije on jadan kriv. Mi smo krivi jer smo takvim neukim i neotesanim likovima dozvolili da se uhljebe.


Mlad je on ušao u politiku pa nije osjetio šta je siromaštvo, a dovoljno je primitivan da ismijava svaki spomen menstruacije. Zato da ne čudi što je njemu kombinacija ta dva pojma presmiješna.


Njegova supruga sigurno nema problema sa kupovinom svega što menstruacija zahtijeva, jer se ona bez konkursa zaposlila u ZZO Tuzla. Ali je supruga bar mogla naučiti da je menstruacija prirodna stvar i da su neuki primitivci nametnuli ženama da se zbog toga stide i osjećaju prljavo, a zapravo su oni ti koji se trebaju stidjeti zbog takvog razmišljanja.


MENSTRUACIJA MENSTRUACIJA MENSTRUACIJA MENSTRUACIJA MENSTRUACIJA MENSTRUACIJA - napisala je Ivana Marić.

 

A kako je svoje izlaganje pojasnio zastupnik Zildžić, pogledajte u  video prilogu gostovanja na N1... To pitanje bilo je domah na početku razgovora.

 

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 98

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još