Vikend aktivnosti premijera Vlade FBiH – zamajavanje građana

Iz Naše stranke poručuju Novaliću: Dosta više, niko vam ne vjeruje, povucite se i dajte mjesto onima koji znaju!

Front07.03.22, 13:32h

Iz Naše stranke poručuju Novaliću: Dosta više, niko vam ne vjeruje, povucite se i dajte mjesto onima koji znaju!
Sanela Klarić podsjeća da su inicijative o ukidanju akciza za gorivo kao i inicijative za plavi dizel, formiranje kriznih štabova, povećanje ulaganja u poljoprivredu i proizvodnju hrane, koje je podnio Klub Naše stranke, danima u proceduri

 

 

 

Vikend aktivnosti premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića u posljednje vrijeme se odnose na posjete prehrambeno-prerađivačkim kompanijama ili javnim institucijama. Objave nekoliko fotografija ne bi li ubijedili narod da je sve u redu i da oni drže stvari pod kontrolom. Par sastanaka i plaćene objave na portalima nisu dovoljne, stoji u saopćenju Sanele Klarić iz Naše stranke.

 

Kako navodi Klarić, godinama se ruši povjerenje u premijera i Vladu, afere su jedino što znaju raditi.

 

- Kada ih pritisnu brojne inicijative zastupnika i građana koji znaju i hoće, oni se brane spinovima - podvlači Klarić.

 

Ona podsjeća da su inicijative o ukidanju akciza za gorivo kao i inicijative za plavi dizel, formiranje kriznih štabova, povećanje ulaganja u poljoprivredu i proizvodnju hrane, koje je podnio Klub Naše stranke, danima u proceduri.

 

- O njima niti premijer niti članovi Vlade ne raspravljaju, iako imaju mnogo predloženih dobrih rješenja. Oni se bave sastancima s istomišljenicima i zamajavanju javnosti za šta sigurno nisu plaćeni. Oni su plaćeni da u ovakvim situacijama nađu hitna rješenja, sarađuju sa svima i uključe sve kapacitete. Dok sastanče s istomišljenicima i nude samo izgovore, mi gubimo vrijeme, sigurnost i budućnost - poručuje Klarić.

 

- Dosta više, niko vam ne vjeruje, povucite se i dajte mjesto onima koji znaju. Poštujte zakone i prestanite samo misliti kako ćete kroz budžet 2022. izvući novac za vaše privatne kampanje i bijedne kupovine glasova - zaključuje Sanela Klarić iz Naše stranke.

 

VEZANI TEKST:  Novalić: Razmotrili smo mogućnost upućivanja inicijative o privremenoj suspenziji akcize na naftu i naftne derivate

SDP: Bezobrazluk bez presedana! Sram te bilo, Novaliću! Postao si veća nepogoda od rasta cijena

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još