VIDEO/ Mnogi ambasadori izašli kad je počeo s obraćanjem

Lavrov na Konferenciji UN-a: 'Rusija mora zaustaviti Ukrajinu u nabavci nuklearnog oružja'

Front01.03.22, 12:39h

Lavrov na Konferenciji UN-a: 'Rusija mora zaustaviti Ukrajinu u nabavci nuklearnog oružja'
Predvođeni Ukrajinom, mnogi ambasadori, uključujući one iz Velike Britanije, Njemačke, Australije, Kanade, SAD-a i EU, izašli su dok je Lavrov počeo govoriti

 

 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je na Konferenciji UN-a o razoružanju u Švicarskoj da je vrijeme da se američko nuklearno oružje u Evropi vrati kući.

 

Očekivalo se da će se Lavrov lično pojaviti u Ženevi, ali su zabrane putovanja to spriječile, pa je u unaprijed snimljenoj poruci rekao da je Rusija spremna razgovarati o strateškoj stabilnosti sa SAD, ali je upozorio da Zapad ne smije graditi vojne objekte u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

 

Činilo se i da nudi novo opravdanje za invaziju Rusije na Ukrajinu, a to je da spriječi Ukrajinu da nabavi nuklearno oružje, prenosi BBC.

 

Predvođeni Ukrajinom, mnogi ambasadori, uključujući one iz Velike Britanije, Njemačke, Australije, Kanade, SAD-a i EU, izašli su dok je Lavrov počeo govoriti.

 

Ruski ministar vanjskih poslova također bi trebao uskoro ponovo govoriti, još jednom putem video veze i vjerovatno će biti unaprijed snimljena video poruka za obraćanje pred Vijećem UN-a za ljudska prava.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još