VIDEO/ Kažu da nema invazije

Ambasada Rusije u BiH obračunava se na Facebooku sa Ambasadom SAD-a zbog objave na Instagramu: Rusi su se dotakli i BiH

Front27.02.22, 14:31h

Ambasada Rusije u BiH obračunava se na Facebooku sa Ambasadom SAD-a zbog objave na Instagramu: Rusi su se dotakli i BiH
Ono što su iz Ambasade SAD-a objavili, a što je izazvalo reakciju Rusa, možete pogledati u videu ispod teksta

 

 

Da, upravo tako kao što smo naveli u naslovu. Ambasada Ruske Federacije u BiH objavila je na svom zvaničnom Facebook profilu post u kojem se obračunava sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a sve zbog njihove ranije objave na Instagramu. Rusi su se dotakli i Bosne i Hercegovine.

 

Na stranici Ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični "dokumentarac", pišu Rusi, u kojem se navodi da su ruski predstavnici lagali o odsustvu namjere da izvrše invaziju na Ukrajinu.

- Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema invazije. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima - pišu Rusi svoju propagandu o "demilitarizaciji i denacifikaciji ukrajinskog režima" kao već unaprijed naučenu pjesmicu.

 

Nadalje objašnjavaju:

- Demilitarizacija, jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu.

Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou.

Denacifikacija – jer su Sjedinjene Američke Države bile one koje su podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva, suštinski su sprječavale Ukrajinu, kao stranku Sporazuma iz Minska, da ispuni svoje obaveze.

SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u Bosni i Hercegovini. Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu "pažljivo" gura u Evropsku uniju kako bi je – poput Kosova – iskoristio kao "fitilj" protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope "po ukrajinskom slučaju", takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine - navode iz Ruske Ambasade.

SAD nisu "dokazani prijatelj", pokušavaju Rusi uvjeriti građane BiH na Facebooku, već su, dodaju, "iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike svojoj sudbini ako mu se prikliješti rep. Primjeri su u ovom slučaju suvišni".


Ruska ambasada svoj pokušaj da uzvrati Ambasadi SAD-a završila je riječima: "Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao United States of Anxiety, Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu".

 

Ono što su iz Ambasade SAD-a objavili, a što je izazvalo reakciju Rusa, možete pogledati u nastavku:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.S. Embassy BiH (@usembassybih)

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još