VIDEO/ Objavili i snimke

Rusija povlači dio vojske sa ukrajinske granice: 15.2. ući će u historiju kao dan kada je propala zapadna ratna propaganda!

Hronika15.02.22, 11:52h

Rusija povlači dio vojske sa ukrajinske granice: 15.2. ući će u historiju kao dan kada je propala zapadna ratna propaganda!
''Petnaesti februar ući će u historiju kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala. Oni su osramoćeni i uništeni bez ijednog ispaljenog metka'', saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova

 

 

Dio ruskih vojnih jedinica vraća se s ukrajinske granice u svoje baze, objavilo je to danas rusko ministarstvo odbrane, prenosi N1.

 

Nešto ranije danas mediji su prenijeli navode ruskog ministarstva odbrane kako se dijelovi njihovih snaga povlače sa ukrajinske granice.

 

“Nakon što su izvršile svoje zadatke, jedinice Južne i Zapadne vojne oblasti već su počele utovar opreme za željeznički i drumski transport i danas će početi da se kreću ka svojim vojnim bazama”, rekao je glasnogovornik ministarstva odbrane.

 

Nešto kasnije ruski ministar odbrane objavio je i snimak odlaska ruskih tenkova.

 

“Petnaesti februar ući će u historiju kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala. Oni su osramoćeni i uništeni bez ijednog ispaljenog metka”, saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, a prenosi novinar i dopisnik sa terena Christopher Miller.

 

Nakon toga, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba izjavio je kako su Ukrajina i njeni zapadni saveznici uspjeli “odvratiti rusku invaziju od koje se strahovalo”.

 

“Mi i naši saveznici uspjeli smo spriječiti da stvari eskaliraju. Već je sredina veljače i diplomacija nastavlja raditi”, rekao je Kuleba.

 

“Rusija mora povući preostale snage s granice koju dijeli s Ukrajinom”, poručio je ukrajinski ministar vanjskih poslova.

 

“Imamo pravilo: Ne vjeruj onome što čuješ, vjeruj onome što vidiš. Kad vidimo da se povlače, vjerovat ćemo u deeskalaciju”, rekao je novinarima.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još