Obraćanje u Laktašima

'Ne odlučuje Bakir Izetbegović o prolongiranju izbora': Dodik tvrdi da mu je ponuđeno skidanje sankcija

Front12.02.22, 18:48h

'Ne odlučuje Bakir Izetbegović o prolongiranju izbora': Dodik tvrdi da mu je ponuđeno skidanje sankcija
Mi smo protiv prolongiranja izbora. Jesmo za to da pokušamo nešto riješiti oko Izbornog zakona ako je to moguće, ako nije, šta da radimo, rekao je lider SNSD-a novinarima u Laktašima

 

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da ne odlučuje lider SDA Bakir Izetbegović o tome da li bi izbori u BiH mogli biti prolongirani, ali da je moguće svašta, "imajući u vidu da su oni formirali svoju izbornu komisiju".

 

"Mi smo protiv prolongiranja izbora. Jesmo za to da pokušamo nešto riješiti oko Izbornog zakona ako je to moguće, ako nije, šta da radimo", rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući izjavu lidera SDA da je moguće prolongiranje opštih izbora za novembar ili decembar, javlja Srna a prenose mediji.

 

On je ocijenio da u svakom slučaju ostaje ozbiljan problem koji će se tek problematizovati u narednim mjesecima, a "to je nelegalno i nezakonito izabrana Centralna izborna komisija (CIK)".

 

Dodik je, kako prenosi Srna, naglasio da, nažalost, Evropljani podržavaju takav nelegalan izbor, zato što su Amerikanci rekli da to treba.

 

"Oni sada ćute i ne žele da vide da nije bilo konkursa i nije bilo skupštinske procedure na nivou BiH koja je predviđena za izbor članova komisije, nego su se opredijelili da to bude čisto politički motivisano tijelo u kome sjede predstavnici Željka Komšića, SDS-a, PDP-a, SDA. I oni će naravno modelirati određene stvari", kaže Dodik.

 

On je rekao da je opozicija u Republici Srpskoj na fonu svega onoga što se čuje u Federaciji BiH.

 

"Ako Bakir Izetbegović nešto progovori, odmah imamo hvalospjeve ostalih koji se utrkuju da prikažu Republiku Srpsku kao nestabilnu", istakao je Dodik.

 

Dodik je poručio da je RS stabilna i da iza sebe ima ozbiljne uspjehe.

 

On je naglasio da je priča opozicije o korupciji samo predizborni trik.

 

"A to čak nije ni njihova pamet, nego su im to rekli iz američke Ambasade, jer onaj nadobudni (američki izaslanik za zapadni Balkan) Gabrel Escobar misli da ovdje kroz taj format može nešto da riješi. Kriv je samo onaj kome sud kaže da je kriv i da je u korupciji", naglasio je Dodik.

 

On je, kako prenosi Srna, podsjetio da je "počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić u prvostepenom postupku osuđen za korupciju u vezi sa šumama, a u drugostepenom mu je rečeno da PDP mora da izađe iz Vlade sa SNSD-om, da bi ga oslobodili krivice, nakon čega je on 2009. godine to i uradio".

 

- I onda Ivanić nije kriv?! Toliko o korupciji, kaže Dodik.

 

Dodik tvrdi da je čak i njemu ponuđeno da će mu, ako prihvati njihove politike, skinuti sankcije i zajedno sa tim priču o tome da je korumpiran.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još