Napao policajce prilikom pretresa stana

Policija zbog prodaje droge u Sarajevu uhapsila oca ubijenog Mehmeda Ramića

Hronika31.01.22, 15:56h

Policija zbog prodaje droge u Sarajevu uhapsila oca ubijenog Mehmeda Ramića
Kako javljaju mediji, policijski službenici Federalne uprave policije su tokom vikenda uhapsili Zulfu Ramića, oca Mehmeda Ramića, koji je ubijen krajem prošle godine na Pofalićima u Sarajevu

 

 

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo lišili slobode osobu inicijala Z. R. (1974) iz Sarajeva, od koje je oduzeta određena količina narkotika i vatreno oružje.

 

Ta osoba se sumnjiči za izvršenje više krivičnih djela - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

Radi se o osobi koja je od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima.

 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje, municija, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Spomenuta osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje stavljalo u promet.

 

Prilikom službene radnje - pretresa stana, osumnjičeni Z. R. je fizički napao policijske službenike FUP-a, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede.

 

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku biti predana u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz ove policijske agencije, prenosi Fena.

 

Kako javljaju mediji, policijski službenici Federalne uprave policije su tokom vikenda uhapsili Zulfu Ramića, oca Mehmeda Ramića, koji je ubijen krajem prošle godine na Pofalićima u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/dg/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još