razmazite ukućane i sebe

Ultimativna vikend-štrudla: Ovaj recept za švapsku pitu je sve što vam treba ove nedjelje

Auto & Dom30.01.22, 11:23h

Ultimativna vikend-štrudla: Ovaj recept za švapsku pitu je sve što vam treba ove nedjelje
Možete koristiti i neko drugo voće, pogotovo kad je sezona borovnica, malina, pa i šljiva

 

 

 

Švapska pita je zapravo savijača od gotovih kora punjena višnjama iz kompota i kremom od griza i jogurta. Ne, ta krema se ne kuha i gotova je za minutu tako da bez panike.

 

Prilično je rijetka (slično kao tijesto za palačinke) i njome se premazuju gotove kore koje se na kraju posipaju višnjama iz kompota.

 

Možete koristiti i neko drugo voće, pogotovo kad je sezona borovnica, malina, pa i šljiva. Ali, kad je još uvijek siječanj i nema toliko izbora, višnje iz kompota su super. Kiselkaste su i to baš paše uz slatku kremu od griza, piše Index.hr.

 

Sastojci

 

500 gotovih kora
 
1 staklenka višanja iz kompota
 
200 g griza (pšenične krupice)
 
500 ml jogurta
 
100 g šećera
 
3 jaja


1 vrećica praška za pecivo
 
1 limun (korica)


Priprema


1 Napravite premaz od griza
Griz, jogurt, šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu limuna promiješajte pjenjačom. Smjesa će biti dosta rijetka, kao ona za palačinke otprilike, i to je ok.

 

2 Zagrijte pećnicu i pripremite lim za pečenje
Upalite pećnicu da se grije na 190 stupnjeva. Lim za pečenje (onaj veliki iz pećnice) nauljite ili obložite papirom za pečenje.

 

3 Napunite kore
Uzmite jednu koru, premažite je smjesom od griza (neka bude dosta smjese, upit će je kore za vrijeme pečenja), na to stavite još jednu, premažite i posipajte s ocijeđenim višnjama iz kompota (tu i tamo, ne previše).

 

Zarolajte i stavite u lim za pečenje. Ponovite s preostalim sastojcima.

 

4 Ispecite
Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Ako nakon tog vremena pita ne dobije zlatnožutu koricu, dajte joj još 5 minuta.

 

(DEPO PORTAL/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!