Optužen za nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti

Bivšoj supruzi htio iskopati oko zbog 'lajkova' na Facebooku: 'Šta je, ku*vo, dugo te čekam samu da te uhvatim...'

Hronika27.01.22, 20:05h

Bivšoj supruzi htio iskopati oko zbog 'lajkova' na Facebooku: 'Šta je, ku*vo, dugo te čekam samu da te uhvatim...'
Visočak je oštećenoj, sa kojom ima dvoje djece, nanio povrede te joj prijetio da će je ubiti

 

 

Visočak S. A. uskoro će se naći u sudnici Općinskog suda u Visokom zbog zlostavljanja bivše supruge S. D. Istragu protiv njega je okončalo zeničko Tužilaštvo koje ga je optužilo za krivično djelo nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

 

Psovke i lajkovi

 

Optuženi je u septembru prošle godine na parkingu u Ulici Donje Rosulje u Visokom prišao S. D. obraćajući joj se riječima: “Šta je, kurvo, dugo te čekam samu da te uhvatim, da ti kažem sve što imam. Na Facebooku si lajkala objekte u Kaknju dok mene nije bilo, pobiću i tebe i tvoju porodicu, sve bih vas skupio zajedno i sve pobio, ali to još malo dok se halalim, je... ti fetus, svu porodicu, najmilije”. Sve se, stoji u optužnici, dešavalo 20. septembra oko 18.40 sati, a Visočak je, izgovarajući ove riječi, “počinio psihičko i fizičko nasilje nad svojom bivšom suprugom sa kojom ima dvoje maloljetne djece”.

 

Oštećena je, nakon ovih prijetnji, bivšem suprugu rekla da se odmakne od nje jer je čekaju djeca. Potom je sjela u vozilo i pokrenula ga, ali je optuženi uzeo ključ iz automobila i ugasio ga.

 

Strah i uznemirenost

 

- Kada ga je pokušala spriječiti u tome, zavrnuo joj je i stisnuo ruku, nanijevši joj povredu u vidu istegnuća desnog ručnog zgloba, a prstima je pokušao da joj iskopa oko govoreći: “Sad ću ti iskopati oko, znam da imaš nekog, ubit ću vas, ostavi mi djecu i idi gdje hoćeš”.

 

Kada mu je oštećena rekla da će zvati policiju, zalupio je vratima vozila i nastavio je vrijeđati i prijetiti. Potom je za oštećenom došao pred policijsku stanicu gdje joj je psovao majku, svjestan da će upućivanjem ovakvih prijetnji ugroziti sigurnost S. D, što je kod nje izazvalo strah i osjećaj uznemirenosti, navodi se u optužnom aktu.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još