Stravičan zločin

Istukao je suprug iz BiH: 27-godišnja žena preminula od posljedica porodičnog nasilja

Hronika27.01.22, 12:57h

Istukao je suprug iz BiH: 27-godišnja žena preminula od posljedica porodičnog nasilja
Barskoj policiji je, kako navode, 16. januara iz Opće bolnice u tom gradu prijavljeno da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, a koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja

 

 

 

Dvadesetsedmogodišnja Baranka N.Z. preminula je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od povreda zadobijenih u porodičnom nasilju koje joj je zadao nevjenčani suprug, tridesettrogodišnji D.N. iz Bosne i Hercegovine, saopćila je Uprava policije.

 

Uprava policije saopćila je da je u Opštoj bolnici u Baru 16. januara primljena ženska osoba bez svijesti, sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, nakon čega je upućena na liječenje u KCCG gdje je preminula šest dana kasnije.

 

"Na teritoriji opštine Bar u januaru je izvršeno krvično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu N.Z. (27) iz Bara koja je od posljedica nasilja preminula u Kliničkom centru Crne Gore”, saopćila je policija.


Barskoj policiji je, kako navode, 16. januara iz Opće bolnice u tom gradu prijavljeno da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, a koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

 

"Preduzimajući dalje mjere i radnje policija je došla do saznanja da je oštećenoj povrede nanio nevjenčani suprug D.N. (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru. Ovo lice nije zatečeno na adresi stanovanja te je za njim raspisana potjernica i on je lociran na graničnom prelazu Dobrakovo. D.N. je lišen slobode 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana", navodi policija.


Upravu policije su zaposleni KCCG 22. januara obavijestili da je N.Z. podlegla povredama.

 

"Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa. Obaviješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva”, navode iz policije.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!