građanima se savjetuje oprez

Uhapšene tri osobe koje su raspačavale 'filmske novčanice' u BiH: Preko interneta kupili replike u apoenima od...

Hronika27.01.22, 12:14h

Uhapšene tri osobe koje su raspačavale 'filmske novčanice' u BiH: Preko interneta kupili replike u apoenima od...
"Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenih osoba biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela krivotvorenje novca"

 

 

 

Policajci Policijske uprave (PU) Prijedor na osnovu informacija da se na području ove uprave u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela krivotvorenje novca i pronalaska izvršioca.

 

"Pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovane su tri osobe koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj", navodi se u saopštenju PU Prijedor.

 

Kako se dodaje, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Novog Grada putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 KM koje su namijenjene za filmsku upotrebu, koje je potom dao osumnjičenim Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

 

"Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv navedenih osoba biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela krivotvorenje novca", navodi se u saopštenju.

 

Iz PU Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu. 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!