trebao biti na sudu

Osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača, Sead Adilović, odveden u bolnicu zbog krvarenja

Hronika24.01.22, 15:53h

Osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača, Sead Adilović, odveden u bolnicu zbog krvarenja
Tužilaštvo KS-a je, naime, mjeru pritvora za osumnjičeni trojac zatražilo zbog opasnosti bjekstva, uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, jer bi, njihovim puštanjem na slobodu, moglo doći do uznemirenja javnosti

 

 

 

 

Sead Adilović, koji je uhapšen zbog sumnje da je 20. januara ove godine usmrtio Kenina Lukača, prevezen je u bolnicu zbog krvarenja, saznaje Oslobođenje.

 

On je, skupa sa saučesnicima Vedadom Višnjićem i Asmirom Murtović Murtom, trebao biti danas u 15 sati u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu na sjednici za određivanje mjere pritvora, te će pretres, najvjerovatnije biti održan ujutro. 

 

Tužilaštvo KS-a je, naime, mjeru pritvora za osumnjičeni trojac zatražilo zbog opasnosti bjekstva, uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, jer bi, njihovim puštanjem na slobodu, moglo doći do uznemirenja javnosti.


Lukač je, podsjetimo, usljed više prostrijelnih rana stomaka, gornjeg lijevog dijela leđa, lijeve nadlaktice i podlaktice podlegao na licu mjesta. Tokom ispitivanja u policiji Sead Adilović je priznao da su u Lukača pucali on i Višnjić.

 

Nakon što se Asmir Murtović 20. januara oko 14.30 sati posvađao sa Lukačem, osumnjičeni su krenuli ka Asmiru i usput susreli Lukača, te su zastali da razgovaraju. Navodno je tada Lukač uhvatio za jaknu Adilovića i pucao mu u nadlakticu.

 

Adilović je izvadio  pištolj i ispalio više hitaca Keninu u stomak. Višnjić je potom pucao u Lukača koji je pao i puzao prema svom pištolju koji mu je ispao.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!