odjeknula izjava tenisera

Da li je na pomolu novi skandal?! Đokovića protjerali, a njega pustili: 'Još u avionu sam bio pozitivan'

Sport20.01.22, 15:17h

Da li je na pomolu novi skandal?! Đokovića protjerali, a njega pustili: 'Još u avionu sam bio pozitivan'
Mene osobno ne testiraju jer sam tek prebolio koronavirus. Kada sam letio u Australiju, još sam bio pozitivan - rekao je Rubljov u ekskluzivnom razgovoru za ruski Eurosport

 

 

 

Zanimljivu izjavu dao je Andrej Rubljov nakon plasmana u 3. kolo Australian Opena.


On je glatko, sa 3:0, savladao Ricardasa Berankisa (6:4, 6:2, 6:0) u 2. kolu, a potom izjavio kako je u Melbourne zapravo doputovao pozitivan na koronavirus.


- Mene osobno ne testiraju jer sam tek prebolio koronavirus. Kada sam letio u Australiju, još sam bio pozitivan, ali neću lagati, razina opasnosti od zaraze, kako se to zove, bila je jako niska. Bilo mi je dopušteno ući u zemlju, a proveo sam i deset dana u karantinu - rekao je Rubljov u ekskluzivnom razgovoru za ruski Eurosport.


- Nisam više zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim PCR testiranje - dodao je Rubljov.


No, ovakve izjave Rubljova, koje dolaze četiri dana nakon što je Novaku Đokoviću uskraćena viza za ulazak u Australiju poslije 11 dramatičnih dana i natezanja s australskim vlastima, sigurno će imati odjeka u javnosti. Pogotovo u srpskim medijima...

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!