Borba s koronavirusom

U ovom kantonu, zbog epidemiološke situacije, za još jednu sedmicu produžen zimski raspust

Hronika19.01.22, 20:45h

U ovom kantonu, zbog epidemiološke situacije, za još jednu sedmicu produžen zimski raspust
Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole, najavio je ministar

 

 

 

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zasjedao danas poslijepodne, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covida-19, donio je preporuku za prolongiranje za sedmicu dana početka nastave u drugom polugodištu u školama u kojima se nastavni proces odvija na bosanskom jeziku- potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

 

-Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić.

 

S obzirom da je u općinama Žepče i Usora, u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica, drugo polugodište počelo još 10. januara, vjerovatno neće doći do prekida nastavnog procesa, jer se iz istih razloga nastava odvija online.

 

Katoličkom školskom centru Sveti Pavao u Zenici te Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, u kojima je drugo polugodište počelo u ponedjeljak, 17. januara, najavljuje ministar Kozlić, ostavit će se mogućnost da sačine procjenu te nastave s realizacijom započetog nastavnog procesa.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!