Hladan tuš iz Pariza

Nove muke za Novaka Đokovića: Bez vakcine ne može da učestvuje ni na Roland Garrosu!

Sport17.01.22, 11:00h

Nove muke za Novaka Đokovića: Bez vakcine ne može da učestvuje ni na Roland Garrosu!
Maracineanu je potpisala zakon koji se odnosi na "obaveznu vakcinaciju" za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje

 

 

Ministrica sporta Francuske, Roxana Maracineanu, donijela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, prenijeli su svjetski mediji.

 

Maracineanu je potpisala zakon koji se odnosi na "obaveznu vakcinaciju" za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Roland Garrosu ako ne bude vakcinisan.

 

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Wimbledon i US Open.

 

Podsjetimo, predsjednik Teniskog saveza Francuske Jill Moreton rekao je da organizatori drugog grand slama u sezoni Roland Garrosa, zajedno sa državnim organima, rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

 

"Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vrijeme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir", rekao je Moreton, ali su se u međuvremenu pravila izmijenila.

 

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu govorila je ranije ovog mjeseca o uspostavljanju zdravstvenog "mjehura", koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera svijeta, prema ATP-u) da igraju na ovom grand slam turniru.

 

Roland Garros će se održati od 22. maja do 5. juna.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PROTAL/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još